De studentenwoning aan de Golfresidentie 111.
De studentenwoning aan de Golfresidentie 111. ©maartenheijenk.nl

B en W stellen Golfresidentie in het gelijk: Geen twee studentenhuizen vlakbij elkaar

Algemeen

DRONTEN - B en W hebben besloten dat de toestemming voor het huisvesten van studenten in de woning aan de Golfresidentie 111 wordt ingetrokken. Het college constateert dat er op minder dan honderd meter afstand (Lente 18) een ander studentenhuis is, dat al eerder een vergunning had aangevraagd.

Het college heeft dit besluit genomen op advies van de commissie Bezwaarschriften. Omwonenden en de Vereniging van Eigenaren (de VvE) van de Golfresidentie hadden bezwaar gemaakt tegen het studentenhuis.

Cirkel van 100 meter

De gemeente Dronten wil concentraties van woningen met studenten of arbeidsmigranten tegen gaan. Daarom is besloten dat er geen nieuwe vergunning wordt verleend als er in een cirkel van 100 meter al een ander studentenhuis is. Dat blijkt in de Golfresidentie het geval te zijn.

De vergunningen voor beide woningen waren door dezelfde persoon aangevraagd. Het was voor de commissie aanvankelijk onduidelijk welke van de twee vergunning het eerst was. Na onderzoek is geconcludeerd dat Lente 18 eerder was en dat de vergunning voor Golfresidentie 111 daardoor niet had mogen worden verleend.

Van tafel geveegd

De VvE had ook aangevoerd dat de ledenvergadering in het huishoudelijk reglement een artikel heeft opgenomen om studentenhuizen op de Golfresidentie onmogelijk te maken. Dit argument is door de commissie Bezwaarschriften van tafel geveegd.

Studentenhuisvesting

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden