Ondergrondse container voor restafval.
Ondergrondse container voor restafval. ©maartenheijenk.nl

Meerderheid van lezers: Wie veel restafval heeft betaalt meer, wie weinig heeft betaalt minder

Algemeen

DRONTEN - „Wie veel restafval heeft betaalt meer, wie weinig heeft betaalt minder”, zo luidt de Stelling van de Week, die wij in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen hebben voorgelegd aan de politiek. De mening van de lezers van DeDrontenaar.nl is duidelijk: opgeteld 63% is het ermee eens.

Lezers van deze krant kunnen stellingen aandragen. Wekelijks leggen wij er eentje voor aan de politiek. Hun standpunten publiceren wij op onze site èn verwerken we in onze stemwijzer (MijnStemhulp.nl).

Gedifferentieerd tarief

Deze week een stelling over het restafval. Binnenkort worden in de gemeente Dronten de ondergrondse containers in gebruik genomen. Een groot deel van de fracties in de gemeenteraad vond vorig jaar dat burgers moeten betalen voor de hoeveelheid aangeleverde restafval. Deze discussie krijgt tijdens de komende raadsperiode ongetwijfeld een vervolg.

DeDrontenaar.nl heeft de stelling ook voorgelegd aan de lezers. Uit de poll blijkt een flinke meerderheid vóór de invoering van een gedifferentieerd tarief te zijn.

  • Morgen op deze site de standpunten van de politieke partijen.

Stelling van de Week | lezerspoll

Wie veel restafval heeft betaalt meer, wie weinig heeft betaalt minder

Helemaal eens 48%
Eens 15%
Neutraal 11%
Oneens 8%
Helemaal oneens 18%
Onze internetpoll is geen wetenschappelijk verantwoorde steekproef.
Het geeft slechts een indicatie van de meningen van de lezers.

MijnStemhulp.nl

Dossier afvalcontainers