Afbeelding
wim kapteijn

De Canon van Dronten

Cultuur

Het jaarboek 2018 van de Stichting Geschiedschrijving in de Gemeente Dronten is op maandag 27 november gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens een drukbezochte en feestelijke donateursavond in Open Hof. Feestelijk vanwege het 25-jarig bestaan van de stichting. Met gebak bij de koffie en muziek werd dit onderstreept. De allereerste donateur werd in de bloemetjes gezet: Mariska de Rijke, afkomstig uit Biddinghuizen, nu woonachtig in Houten en nog steeds donateur!

Het jaarboek heeft als titel: De Canon van Dronten- van Swifterbantcultuur tot Hanzelijn- en hierin wordt de geschiedenis van de gemeente Dronten beschreven. Over negen thema’s verdeeld over 25 hoofdstukken wordt een beeld geschetst van de ontwikkelingen en gebeurtenissen.

Op de avond werden filmfragmenten vertoond, die aansloten op deze thema’s. Hoogtepunten waren ook de persoonlijke verhalen van de heren Kees Weevers uit Swifterbant en Jan de Wildt uit Biddinghuizen. Aan het eind van de avond overhandigde Voorzitter Frits Schmidt het eerste exemplaar van het boek aan burgemeester Mr. A.B.L. de Jonge.

Evenals vorig jaar is het boek te koop à €17,50 bij Boekhuys Van der Walle te Biddinghuizen, Primera Alberts te Swifterbant , Voster Boek en Kantoor te Dronten en via www.geschiedschrijvingdronten.nl