Afbeelding
archieffoto

Vier partijen in raad Dronten willen onderzoek naar herinvoeren van schoolzwemmen

Algemeen

DRONTEN - Vier fracties in de gemeenteraad van Dronten willen een onderzoek naar de mogelijkheid van het herinvoeren van schoolzwemmen of ‘natte gymlessen’. Een motie van SP, ChristenUnie, PvdA en GroenLinks wordt morgen (donderdag) behandeld in de gemeenteraad.

Het schoolzwemmen is in Dronten ruim 15 jaar geleden afgeschaft uit bezuinigingsoverwegingen. De SP heeft het recentelijk weer op de agenda gezet.

Eerder deze maand leidde het onderwerp nog tot geruzie tussen SP en PvdA. Inmiddels hebben die partijen elkaar gevonden in een motie.

Waterrijke gemeente

De vier fracties wijzen erop dat Dronten een waterrijke gemeente is en dat de zwemvaardigheid landelijk te wensen overlaat. Ze vragen om een onderzoek naar de mogelijkheden om alle kinderen in Dronten zwemlessen te laten volgen voor minimaal het A-zwemdiploma.

Ook constateren ze dat de zwemlessen in Dronten relatief duur zijn in vergelijking met omringende gemeente. Minima krijgen via de Pas van Dronten weliswaar een bijdrage van 250 euro, maar dat vinden deze fracties niet voldoende.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden