Stelling van de Week: Zo snel mogelijk een Lidl in Dronten-west

Algemeen

DRONTEN - Moet de gemeente Dronten de deuren wijd open zetten voor een Lidl-supermarkt in Dronten-west? Veel consumenten vinden van wel. Ondernemers in winkelcentrum Suydersee vinden dat de Lidl zich in het centrum moet vestigen. DeDrontenaar.nl legt daarom de politiek en de lezers de stelling voor: Zo snel mogelijk een Lidl in Dronten-west.

Lezers van deze krant kunnen stellingen aandragen. Wekelijks leggen wij er eentje voor aan de politiek. Hun standpunten publiceren wij op onze site èn verwerken we in onze stemwijzer (MijnStemhulp.nl). Daarnaast houden wij steeds een lezerspoll over de Stelling van de Week.

Onder strikte voorwaarden

Anderhalf jaar geleden besloten B en W dat de vestiging van een Lidl-supermarkt in Dronten-west mogelijk is. Wel stelde de gemeente er hele strikte voorwaarden aan. Zo mag de Lidl bijvoorbeeld alleen een supermarkt bouwen in combinatie met appartementen voor starters en/of ouderen.

Na dat besluit ontstond er in Dronten nogal wat ophef over de komst van de Lidl naar Dronten-west. In de politiek werden er vraagtekens bij gezet en ook de ondernemers in het winkelcentrum Suydersee hadden hun bedenkingen (zie de video van maart 2017).

Wat vindt de Lidl zelf?

DeDrontenaar.nl heeft de Lidl gevraagd naar de stand van zaken. „Lidl streeft ernaar haar filialenbestand up to date te houden en daarbij hoort ook de acquisitie naar nieuwe projecten", reageert het bedrijf.

„Voor Dronten-West is Lidl in gesprek met de ontwikkelaar en de gemeente om spoedig tot een mooie ontwikkeling te komen waardoor Lidl haar klanten in Dronten en omgeving kan bedienen."

MijnStemhulp.nl

Dossier Lidl

Suzanne Stoop (PvdA) over de Lidl

Onderstaande video is van maart 2017: