Patrick Posthuma
Patrick Posthuma ©maartenheijenk.nl

Patrick Posthuma wil hogerop en gaat weg bij Swift’64: „Een blauw-wit hart gekregen"

Sport

SWIFTERBANT - Trainer Patrick Posthuma uit Dronten gaat na dit seizoen weg bij Swift’64. De 33-jarige oefenmeester is ambitieus en wil voorkomen dat hij op de club uitgekeken raakt.

Waarom ga je weg bij Swift’64?
Patrick Posthuma: „Het is mijn vierde jaar. Ik werk dusp al best lang met dezelfde kern van spelers. En ik wil voorkomen dat er irritaties ontstaan of dat ik voorspelbaar word. Dit is mijn eerste klus als hoofdtrainer en ik heb een aantal mensen om advies gevraagd. Die zeggen: als je je hart volgt, blijf je misschien. Maar als je al twijfelt, is dat misschien wel de verkeerde keus en kan een laatste jaar blijven hangen, waarin je misschien minder presteert. Dat wil ik gewoon niet. Daar komt bij dat ook leider Wil Ouwehand stopt.”

Daarnaast ben je ook ambitieus.
„Dat klopt. Ik wil mezelf doorontwikkelen, nieuwe stappen maken in mijn trainerscarrière.”

Aan de andere kant kun je die stappen misschien ook bij Swift maken. Jullie staan bovenaan.
„De kans is inderdaad aanwezig dat we volgend jaar tweede klasse spelen. We staan bovenaan, daar loop ik niet voor weg. Alleen: het niveau is niet het enige dat bepalend is om stappen te maken. Wie weet ga ik naar een derdeklasser die de ambitie heeft om naar de tweede klasse te gaan. En sowieso denk ik dat het een juiste keuze is om in een nieuwe omgeving en met nieuwe mensen te gaan werken.”

Volg je je hart of je verstand?
„M’n verstand en niet zozeer mijn hart. We hebben hier met z’n allen wel wat neergezet en ik heb echt een blauw-wit hart gekregen. Dat durf ik in alle openheid tegen iedereen te zeggen.”

Heb je al een nieuwe club?
„Nee.”

Zijn er contacten?
„Ja absoluut. En daar heb ik de spelersgroep voor bedankt. Want door hen bellen clubs mij. Zo simpel is het. Daarom is het prettig dat iedereen weet waar-ie aan toe is. Nu kan ik verder en Swift kan verder.”

Niels Krol

DeDrontenaar.nl vroeg ook Swift-voorzitter Niels Krol naar de stand van zaken.

Waarom nemen jullie afscheid van Patrick Posthuma?
Niels Krol: „Zoals iedereen weet heeft Patrick een ambitie. Hij heeft hier vier prachtige jaren gehad. Wij hadden heel graag nog een jaar met hem door willen gaan, maar hij heeft het hier goed gehad en hij is toe aan een volgende stap. Hij is een trainer die verder wil bouwen aan zijn eigen carrière.”

Maar Swift speelt volgend jaar toch ook tweede klasse?
„Waar Swift volgend jaar ook speelt, Patrick staat redelijk aan het begin van zijn carrière. Hij heeft ontiegelijk veel potentie, dat weet iedereen en dat ziet iedereen, iedereen loopt met hem weg. In zijn carrièreplaatje is het goed dat hij na vier jaar een andere uitdaging gaat zoeken.”

Heeft hij al een nieuwe club?
„Nee, vanuit onze goede verstandhouding heeft hij gezegd: voordat ik met anderen in gesprek ga, wil ik het jullie eerlijk vertellen. Hij heeft mij deze week ’s ochtends vroeg gebeld en heeft het me gezegd. Dat siert de man die Patrick is en de relatie die we hebben. Door het ons bijtijds te vertellen, helpt hij ons ook weer. Wij vinden het als club heel jammer, maar we respecteren het.”

Wie is zijn opvolger??
„Daar gaan we ons nu mee bezighouden. Ik denk dat Swift een hele mooie club is, die in de lift zit. We gaan op zoek naar een trainer die bij onze club past.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden