Swift’64 speelt 0-0 tegen WZC: „Potverdikkie, we hadden mooi kunnen uitlopen"

Sport

SWIFTERBANT - Swift’64 speelde vanmiddag 0-0 tegen middenmoter WZC. Daar kon de ploeg goed mee leven, al besefte iedereen achteraf dat de koploper een flink gat had kunnen slaan. De achtervolgers Hattem en Hatto Heim verloren allebei.

„Die 0-0 is een goede afspiegeling van de wedstrijd”, concludeerde trainer Patrick Posthuma, „Ik denk dat wij in balbezit beter waren. Misschien hebben we ook de betere mogelijkheden gehad. Niet de beste kansen, want uiteindelijk moeten wij nog een bal van de lijn halen.”

Aanvallend te weinig gebracht

Volgens de oefenmeester heeft Swift’64 vanmiddag aanvallend te weinig gebracht. WZC was zoals verwacht gevaarlijk in de omschakeling. Verdedigend deed Swift het daartegen uitstekend.

Posthuma: „Ik ben niet ontevreden. Als je naar de andere uitslagen kijkt, denk je wel: potverdikkie, we hadden mooi kunnen uitlopen. Maar meer zat er niet in en dan is een punt ook genoeg. Alles bij elkaar opgeteld is het goed zo: prima.”

Mooi compliment

„Het mooiste compliment van vandaag is misschien nog wel dat WZC dat punt vierde als een kampioenschap. Wie had dat een paar maanden geleden gedacht…”, lacht de trainer.

Swift’64 staat nu één puntje voor op Oene en twee op BAS. Hattem en Hatto Heim staan op drie punten.