Patrick Posthuma
Patrick Posthuma ©maartenheijenk.nl

Swift-trainer Patrick Posthuma volgend seizoen naar competitie-tegenstander ESC

Sport

DRONTEN - Patrick Posthuma wordt volgend seizoen trainer van Elburger SC. De 33-jarige Drontenaar is daar de opvolger van Remon van Schoonhoven.

De huidige trainer van Swift’64 gaat daarmee naar een club die hij ook in de competitie treft. In de derde klasse C staat Swift momenteel bovenaan en ESC negende. Op het hoofdveld in Elburg verloor Posthuma anderhalf jaar geleden de beslissingswedstrijd om het kampioenschap van Batavia’90 (4-3), een nederlaag die in Swifterbant bijna traumatische proporties aannam.

Positief verrast

ESC-bestuurslid Harrald Kroeze: „Patrick heeft de afgelopen jaren furore gemaakt als trainer. Zijn succesvol verblijf bij Swift’64 is natuurlijk ook bij ons niet onopgemerkt gebleven. We waren dan ook positief verrast toen hij interesse toonde voor de functie van hoofdtrainer bij ESC.”

„Het gesprek waarbij ook adviseur Gerrit Visscher aansloot was zo positief dat we er al snel uit waren”, vervolgt de voorzitter. Posthuma en ESC tekenen een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen.