Afbeelding
©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Opnieuw vogelgriep vastgesteld bij eendenbedrijf aan de Alikruikweg in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „Op een eendenbedrijf aan de Alikruikweg in Biddinghuizen is vrijdagmorgen opnieuw vogelgriep vastgesteld", meldt de website nieuweoogst.nl, „Vermoedelijk gaat het om de hoogpathogene variant, net als vorig jaar november."

Volgens het bericht worden alle zestienduizend eenden geruimd. Nieuweoogst citeert daarbij bestuurder Jaap Maarsingh van LTO Noord-vakgroep Pluimveehouderij.

De website schrijft: „Op hetzelfde bedrijf en enkele andere werd in november 2016 aan dezelfde weg in Biddinghuizen ook al de zeer besmettelijke vogelgriep vastgesteld. 'Het is dramatisch voor de familie. Andere dierenhouders aan de weg hebben nu ook een verhoogde hartslag. Er zit gelukkig een ruime afstand tussen de bedrijven.'"

Dode zwamen in Veluwemeer

De NOS schrijft: „Het bedrijf staat in de buurt van het Veluwemeer. Deze week zijn daar enkele dode zwanen aangetroffen. Onderzocht wordt of zij besmet zijn met het vogelgriepvirus."

Voorzitter Hennie de Haan van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) pleit tegenover de NOS voor een landelijke ophokplicht of een ophokplicht in waterrijke gebieden.

Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 1 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 23 uur geleden