Politie sluit Spijkweg bij Biddinghuizen af in onderzoek naar dood Esther Paul

112

BIDDINGHUIZEN - De afsluiting van de Spijkweg op maandagavond houdt verband met het onderzoek naar de dood van de 43-jarige Esther Paul in april.

ā€žRechercheurs die zich intensief bezig houden met het onderzoek gaan die avond op de dijk onderzoek verrichtenā€, meldt de politie.

Veluwemeer

Esther Paul uit Almere werd dit voorjaar gevonden in het Veluwemeer. Ze zat ondergedoken in een chalet op camping Riviera Beach in Biddinghuizen en was door een misdrijf om het leven gekomen. Tot nu toe is er in deze zaak nog niemand aangehouden.

De recherche werkt maandagavond tijdens het onderzoek op de dijk werkt samen met specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). ā€žDe recherche hoopt dat dit onderzoek meer duidelijkheid gaat geven over de toedracht van haar doodā€, aldus de politie, ā€žMeer inhoudelijke informatie over het onderzoek kan in dit stadium niet worden gegeven, omdat dat het onderzoek zou kunnen schaden.ā€

Opsporing Verzocht

Het landelijk opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedt aankomende dinsdag aandacht aan dit rechercheonderzoek. Dat gebeurde ook al in mei (zie video).

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 12 december uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag 13 december om 11.30 uur op NPO 2.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 6 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 7 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 7 uur geleden