Brug Roggebotsluis.
Brug Roggebotsluis. ©maartenheijenk.nl

Na de opening van Passage Dronten is nu knooppunt Roggebot aan de beurt

Algemeen

DRONTEN - Na Passage Dronten, de autoweg evenwijdig aan de Dronterringweg bij Dronten, is nu het knooppunt Roggebot aan de beurt. Dat zei wethouder Peter van Bergen gisteren bij de officiële opening van de nieuwe weg.

Van Bergen herinnerde eraan dat er de afgelopen jaren in de gemeente Dronten flinke stappen zijn gezet voor de de weg van Alkmaar naar Zwolle. Hij noemde de aansluiting van Dronten op de A6 (de Overijsselseweg), de aanleg van de parallelweg langs de Hanzeweg en nu de opening van de Passage Dronten.

„We zijn nu bezig richting Roggebot met de aansluiting op de N50. En wat ook heel belangrijk is: de nieuwe 7 meter hoge brug bij Roggebot”, aldus de wethouder, „We zijn erg trots en blij dat dit aanstaande is.”

Economisch belang

Volgens Van Bergen is de weg voor Dronten vooral economisch van belang: „Door een verbeterde bereikbaarheid krijgen wij meer economische kansen.” In de ogen van de wethouder is bereikbaarheid een cruciaal punt voor de economie in Dronten.

„We hebben met het spoor al een enorme stap gemaakt en nu zien we dat het ook op de weg de goede kant op gaat. Ik hoop dat dit een bijdrage levert, zodat meer bedrijven hun weg richting Dronten weten te vinden.”

Veiligheid

Terwijl Peter van Bergen vooral sprak over het economisch belang, was gedeputeerde Jaap Lodders (VVD) met name blij met de verbeterde veiligheid. Hij wees op de scheiding van snel en langzaam verkeer: het snelle verkeer rijdt over de Passage en het langzame verkeer over de ‘oude’ Dronterringweg.

Lodders toonde zich ingenomen met het gebruik van gerecycled asfalt, cementloos beton, LED-verlichting en het gescheiden inzamelen van asfaltstoffen. Vanwege die duurzaamheid werd een zonne-auto gevraagd om als eerste auto over de nieuwe weg te rijden.

Knooppunt Roggebot

 Gedeputeerde Jaap Lodders en wethouder Peter van Bergen bij de zonne-auto.
 Wethouder Peter van Bergen verricht de openingshandeling.
Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 20 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 21 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 21 uur geleden