Afbeelding
Flevo-Scouts

Flevo-Scouts zorgen voor Vredeslicht en boerenkool rond Lichtjestour

Algemeen

DRONTEN - De Flevo-Scouts halen zaterdagmorgen 23 december het Vredeslicht op in Utrecht en brengen het naar Dronten om het door te geven. Als eerste aan loco-burgemeester Ton van Amerongen. Hij ontsteekt met het Vredeslicht het monument op het Meerpaalplein en geeft daarmee tevens het startsein voor de Lichtjestour. Hierna verspreiden de scouts het licht verder in Dronten.

Tijdens de Vredeslichtmanifestatie komen scouts uit het hele land naar Utrecht met hun eigen lantaarn om het Vredeslicht op te halen. Met het brandende licht reizen ze terug naar hun woonplaats, om heel veel andere lichtjes te ontsteken. Zo geven ze het Vredeslicht door.

Geen magisch symbool

ā€žHet Vredeslicht is geen magisch symbool, dat vrede tovertā€, aldus de Flevo-Scouts, ā€žHet herinnert ons aan de plicht om ons voor de vrede in te zetten. Het Vredeslicht is een teken van hoop.ā€

De kinderen in Dronten kunnen op 23 december meedoen met de Flevo-Scouts door dicht bij het vuur te komen en samen ā€˜smoreā€™s' te maken. En daarna natuurlijk op te eten.

Boerenkoolmaaltijd

De Flevo-Scouts sluiten het jaar af met hun traditionele boerenkoolmaaltijd. De scouts koken dit jaar ook voor de deelnemers aan de Lichtjestour, de koorleden die optreden op het Meerpaalplein en de overige vrijwilligers. In totaal gaat het om zoā€™n 150 maaltijden.