Reaal-trainer Carl Aventurin.
Reaal-trainer Carl Aventurin. ©maartenheijenk.nl

Aventurin over WZC-uit: "Van mij mag de sneeuw wel blijven liggen"

Sport

DRONTEN - Het eerste punt leverde vorige week een vrolijke Carl Aventurin op, maar de Reaal-trainer heeft inmiddels alweer nieuwe zorgen. Voor het uitduel met WZC Wapenveld heeft de coach maar twaalf spelers beschikbaar. "We roeien met de riemen die we hebben", zegt Aventurin.

Reaal kwam vorige week eindelijk van de hatelijke nul. Er werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Olympia '28 en dat leverde de derdeklasser het eerste punt van dit seizoen op. "Dat gaf natuurlijk een boost, maar we staan er voor zaterdag helaas echt heel moeizaam op', verklaart Aventurin. "We kampen nu weer met veel blessures, heel veel blessures. Daarom worden we aangevuld met twee JO19-junioren."

Toch plezier

Het blijft maar puzzelen voor de geplaagde coach, die voorlopig nog niet verder gekomen is dan dat. Het plezier verliezen doet hij echter niet. "Ik heb er als trainer wel eens beter voor gestaan. Qua breedte van de selectie en de beschikbare mensen is het moeilijk, maar ik heb er nog steeds plezier in. Voetbal is mijn passie. Natuurlijk baal ik wel enorm dat we morgen maar twaalf fitte spelers hebben."

En dat terwijl de ontmoeting met WZC Wapenveld zó belangrijk is. Als Reaal nog iets richting handhaving wil, dan moet het een resultaat pakken. Dat geldt ook voor het duel van volgende week met SC Rouveen. "Op zich heb ik er vertrouwen in. Maar naar alle eerlijkheid... De sneeuw mag van mij wel blijven liggen, zodat het wordt afgelast. Dat zou even in ons voordeel zijn", weet Aventurin.

Volledig programma

14.30 uur SC Rouveen - Swift '64

14.30 uur BAS - Olympia '28

14.30 uur WZC Wapenveld - Reaal Dronten

14.30 uur asv Dronten - DZC '68

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden