Ryan Nijboer
Ryan Nijboer ©maartenheijenk.nl

Ryan Nijboer is één van de zes tennissers die geplaatst zijn voor het NK

Sport

DRONTEN - In Rotterdam wordt momenteel het kwalificatietoernooi voor het NK tennis voor senioren gehouden. Ryan Nijboer deed de afgelopen week nog mee aan een tweede futuretoernooi in Stellenbosch (Zuid-Afrika), want hij hoeft geen plaatsingswedstrijden te spelen.

De jonge Drontenaar is één van de zes tennissers die rechtstreeks zijn geplaatst voor het hoofdtoernooi. Hij heeft dit te danken aan zijn plaats bij de eerste duizend op de wereldranglijst. Nijboer staat op die lijst momenteel 923ste.

Het NK wordt van 11 tot en met 17 december gehouden in het Topsportcentrum Rotterdam. Bij de mannen voeren Robin Haase en Tallon Griekspoor, de twee hoogst genoteerde Nederlanders op de wereldranglijst, de plaatsingslijst aan.

Stellenbosch

Bij zijn tweede toernooi in Stellenbosch werd Ryan Nijboer deze week in de eerste ronde uitgeschakeld door Leonard von Hindte: 2-6 en 5-7. Zijn Duitse tegenstander stond 1591ste op de wereldranglijst.

In het dubbelspel overleefde hij samen met Michiel de Krom de eerste ronde tegen een Duits/Zweeds koppel. In de tweede ronden waren Robert Galloway (USA) en Benjamin Lock (Zimbabwe) te sterk. Van hetzelfde duo hadden Nijboer en De Krom een week eerder de finale van een futuretoernooi verloren.

Geplaatst voor NK:

  • Robin Haase
  • Tallon Griekspoor
  • Scott Griekspoor
  • Botic van de Zandschulp
  • Jasper Smit
  • Ryan Nijboer
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden