Youp van 't Hek
Youp van 't Hek Bob Bronshoff

Klaas’ Kijk op Voetbal: WZC Wapenveld - Reaal Dronten 4–1

WZC Wapenveld - Reaal Dronten 4-1 (3-0)

Op een winters sportpark Monnikenbos gaat Reaal Dronten in een sneeuwfestijn een tikkeltje geflatteerd met 4-1 onderuit bij WZC Wapenveld. Overal waren er afgelastingen, maar de Wapenvelders wilden perse voetballen en hadden dankzij de hulp van enkele vrijwilligers het hoofdveld sneeuwvrij en speelklaar gemaakt.

Toen het halverwege de eerste helft heftig ging sneeuwen leek sportpark Monnikenbos even op winter wonderland, maar ondanks deze gigantische sneeuwfestijn bleef het hoofdveld redelijk bespeelbaar en kon deze wedstrijd worden uitgespeeld.

Drie jaar geleden pakte Reaal Dronten nog een periodetitel bij de Wapenvelder Zaterdag Club, maar vandaag namen de blauwe padden revanche op de rood zwarte duivels.

Opstelling WZC

Wolter Bos, Demian Berghorst, Henk Boerdam, Wouter ten Pas, Jan Peter Hulleman (Sander Zonnenberg), Mike Nijland (Bram Roskam), Bernard Drost, Mike Burgmeijer, Tomas Buter, Robin de Gruyter en Everhard Stoffer (Kris Nitrauw).
Wissels: Sander Zonnenberg, Bram Roskam, Kris Nitrauw, Reyno Rorije en doelman Rob Veltkamp.
Hoofdtrainer: Eddy Zwijnenberg
Keeperstrainer: Paul Bokhorst
Elftalbegeleiding: Wilmer Rorije en Rein Rorije.
Medische staf: Tonnie Haverkamp
Assistent scheidsrechter: Martijn Schuurman

Opstelling Reaal Dronten

Chayan van der Goorbergh, Bret Eijkelboom, Stefan Yu, Branko Huiberts, Lesley Pankl ( 60e Remco Drenth ), Sedrion Isidora, Giovanni Wegman, Azad Abdullah ( 70e Bjarne Panhuise ), Danny Mol, Adil Elmorabit en Jeremy Santana ( 70e Bas van den Berg ).
Wissels: Bjarne Panhuise, Bas van den Berg, Jesse Teeuwen en Remco Drenth.
Geblesseerd/Afw: Stefan Wermers, Mark de Ridder en Angelo Brink.
Trainer: Carl Aventurin
Elftalbegeleiding: Richard Mol en Arno van 't Hul
Stand-inn verzorgster: Maaike Kerkhof
Assistent scheidsrechter: Martijn van de Polder.
De scheidsrechter: Dhr. F. Besser
Toeschouwers: 200

Shirtjes vergeten

De wedstrijd begon iets later omdat de Reaalisten in alle haast hun shirtjes waren vergeten en er iemand naar Dronten moest omkeren om de uitshirtjes alsnog op te halen. Met de jeugdspelers Bjarne Panhuise, Bas van den Berg en Jesse Teeuwen op de bank mocht de pupil van de week Jesper Visser de aftrap gaan verrichten.

Het was een gezellige drukte op het sfeervolle sportpark Monnikenbos waar er ongeveer 200 toeschouwers op deze wedstrijd waren afgekomen. Met name op het balkon lieten de padden zich luidkeels horen.

Welgeteld precies 18 supporters uit Dronten hadden de moeite genomen om de rood zwarten een hart onder de riem te steken. De assistenttrainer Martin Hoogendoorn was ziek thuis gebleven.

Brutaal, fel en scherp

De Reaalisten begonnen brutaal en zeer aanvallend aan deze wedstrijd. Nadat een voorzet van Jeremy Santana ternauwernood werd onderschept doken ook Giovanni Wegman en Adil Elmorabit dreigend en gevaarlijk op voor het Wapenveldse doel.

Onnodige achterstand

Ondanks deze hoopvolle sterke beginfase van Reaal Dronten namen de blauwe padden in de 5e minuut de leiding. De thuisploeg kreeg een corner te nemen nadat een voorzet van Jan Peter Hulleman met de nodige moeite door Lesley Pankl tot corner werd verwerkt.

Deze corner werd niet goed verwerkt waarna de afvallende bal door Henk Boerdam op zijn pantoffel werd genomen en pardoes in de korte hoek binnen viel voor de 1-0 voorsprong voor WZC Wapenveld. De doelman van Reaal maakte bij dit doelpunt een inschattingsfout omdat de bal naast leek te gaan, maar met een rare curve alsnog in de touwen belandde.

In de achtervolging

Met een flinke dosis strijd, inzet en opportunisme probeerden de Reaalisten de gelijkmaker te forceren. Met name Stefan Yu, Branko Huiberts, Azad Abdullah en Sedrion Isisdora namen het team op sleeptouw.

Op het middenveld zorgde de architect Azad Abullah voor een stukje balans door met oogstrelende passes en openingen de flanken met Danny Mol, Giovanni Wegman en Jeremy Santana te bedienen. De grillige buitenspelers Danny Mol en Jeremy Santana verstopten zich niet en lieten enkele mooie snelle acties zien.

Kansjes

Het frisse frivole aanvallend voetbal leverde Reaal via Azad Abdullah, Adil Elmorabit en Danny Mol een paar kansjes op. Nadat een kanonskogel van Azad Abdullah naast het doel zeilde vonden even later Adil Emorabit en Jeremy Santana de doelman van WZC op hun weg.

Een kopbal van Adil Elmorabit werd fraai gepareerd door doelman Wolter Bos van WZC waarna Jeremy Santana met een slim steekballetje Adil Elmorabit vogelvrij voor het WZC doel wist te zetten. De doelman van WZC greep drie keer goed in waarna het Reaal offensief ging liggen.

Sneeuwbuien

Halverwege de eerste helft gingen de hemelsluizen helemaal open en bleef het enige tijd flink sneeuwen, maar toch bleef het veld dankzij de vrijwilligers van WZC goed bespeelbaar. De thuisploeg nam het initiatief over en liet zich nu ook regelmatig voorin zien.

De jeugdige Reaal doelman Chayan van den Goorbergh reageerde alert bij de gevaarlijke voorzetten en indraaiende corners en bracht redding op schoten van Tomas Buter en Mike Burgmeijer.

Tegenvaller

Tot aan de 30e minuut ging deze wedstrijd redelijk gelijk op en kwamen de Reaalisten via Adil Elmorabit, Danny Mol en Jeremy Santana dichtbij de gelijkmaker.

In de 30e minuut kreeg WZC Wapenveld op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen. De doelman van Reaal Dronten kreeg deze vrije trap van Mike Burgmeijer niet onder controle waarna in de rebound Jan Peter Hulleman met een intikker toesloeg voor de 2-0 voor WZC Wapenveld.

Kort hierop greep Reaal doelman Chayan van den Goorbergh goed in door een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterflank weg te stompen en een inzet van Everhard Stoffer te pareren.

Korte opleving

Vlak voor rust waren de Reaalisten weer gevaarlijk en dreigend voor het WZC doel te zien waar Adil Elmorabit leek te worden neergelegd, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen. Met name Azad Abdullah speelde een sleutelrol door met slimme passing Jeremy Santana, Danny Mol en Adil Elmorabit in stelling te brengen, maar de echte scherpte was er niet in de afwerking.

Helaas viel vlak voor rust in de 45e minuut het doelpunt aan de andere kant en liepen de Drontenaren achter de feiten aan. Na een snelle eentwee glipte Mike Nijland op volle snelheid als een mes door de boter door de Reaal verdediging om vervolgens met een strakke diagonale schuiver de 3-0 tegen de touwen te schieten.

Deze 3-0 kwam als een mokerslag aan bij Reaal omdat het team niet eens zo slecht stond te voetballen en ook de nodige kansjes hadden gekregen. Ruststand: 3-0 voor WZC Wapenveld.

In de pauze stonden de Reaal supporters beduusd en teleurgesteld om zich heen te kijken. Het was een gezellige drukte in de WZC kantine en overal klonk er muziek, maar de meeste Reaalisten bleven buiten. Gelukkig stond er een blokhutje met de naam 't Kloosterbosje waar de supporters koffie en een warme broodjes met worst konden krijgen.

Hoopvol

In de rust hadden de WZC supporters het over dubbele cijfers en een afslachting, maar zover zou het niet komen.
De Drontenaren begonnen verrassend en frivool aan de tweede helft. Tot aan de 75e minuut hadden de Reaalisten het meeste balbezit en probeerden de duivels met frisse combinatiespel en een snelle balcirculatie terug te komen.

De thuisploeg was onherkenbaar uit de kleedkamer gekomen en de padden beperkten zich tot de 75e minuut alleen tot verdedigen om de aanvalsgolven van Reaal te kunnen onderscheppen. De Reaal verdedigers Branko Huiberts, Bret Eijkelboom en vooral uitblinker Stefan Yu lieten goede dingen zien en zorgden voor een constante aanvoer naar de voorste linies.

Carl Aventurin

Het valt de trainer van Reaal Dronten te prijzen dat hij het team in de rust zo op scherp heeft weten te krijgen. Deze trainer is een op en top voetbaldier en weigert om de handdoek in de ring te gooien en dit was in de tweede helft goed te zien.

Met opgestroopte mouwen en de borst vooruit trokken de Reaalisten ten aanval waarbij er mooie kansen werden gecreeerd.

Dikverdiende 3-1

Met vloeiende aanvalsgolven werden de WZCers teruggedrongen en kreeg Reaal via Danny Mol, Giovanni Wegman en Adil Elmorabit mooie kansen, maar WZC doelman Wolter Bos stond een puike partij te keepen. Vanaf het middenveld bleef Azad Abdullah met oogstrelende passes strooien waarbij ook Jeremy Santana de doelman van WZC op zijn weg vond.

In deze fase leek Reaal Dronten niet op een 3-0 achterstand te staan. Nadat een doelpunt van Danny Mol wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd volgde er in de 55e minuut alsnog de dikverdiende 3-1. Met een prachtige steekbal lanceerde Sedrion Isidora goaltjesgetter Adil Elmorabit die nu zijn eerste ster kwam opeisen door met een geplaatste schuiver de 3-1 aan te tekenen.

Jeugdspelers

Trainer Carl Aventurin deed wat omzettingen en bracht nu de jeugdspelers Bas van den Berg, Bjarne Panhuise voor Jeremy Santana en de leeggespeelde Azad Abdullah in de ploeg. Eerder was de routinier Remco Drenth al voor Lesley Pankl in het team gekomen.

Met de moed der wanhoop gingen de Reaalisten in de achtervolging, maar doordat het team risico's ging nemen kregen nu ook de blauwe padden weer kansen.

Genadeslag

Het voetbal golfde in een hoog tempo op en neer en in de 75e minuut viel de definitieve beslissing toen een voorzet vanaf de linkerflank niet goed werd weggewerkt. Het was WZCer Robin de Gruyter die alert reageerde door deze afvallende bal op zijn pantoffel te nemen en strak langs Reaal doelman Chayan van den Goorbergh in de korte hoek te schieten voor de beslissende 4-1 voor WZC Wapenveld.

De Reaalisten waren nu geknakt en moesten nog alle zeilen bijzetten om de schade te beperken. Een inzet van WZCer Robin de Gruyter leek binnen te vallen, maar ketste via binnenkant paal terug in het veld waarna de doelman van Reaal drie keer in actie moest komen om verdere onheil te voorkomen.

In de slotminuten kreeg Reaal via Adil Elmorabit en Danny Mol nog twee kansen, maar het wilde niet meer lukken. De Drontenaren verliezen een tikkeltje geflatteerd met 4-1 bij WZC.

Man of the match bij WZC Wapenveld: Mike Burgmeijer
Man of the match bij Reaal Dronten: Stefan Yu

Volgende week speelt Reaal thuis op De Munten zijn laatste wedstrijd voor de winterstop tegen sc Rouveen.
Deze verslaggever is hier niet meer bij en gaat tot eind januari de winterstop in. In de winterstop speelt Reaal Dronten op 20 januari een oefenwedstrijd bij vv Elspeet waarna de rood zwarten op 27 januari bij DSV'61 in Doornspijk aan de tweede seizoenshelft beginnen.

Ik wens iedereen alvast een prettige winterstop met gezellige feestdagen toe en pak vanaf eind januari de verslagen weer op.