Kerstloop Dronten heeft vooral bij de vrouwen een sterk deelnemersveld

Sport

DRONTEN - De Kerstloop Dronten heeft volgende week zondag (17 december) vooral bij de vrouwen een sterk deelnemersveld. Onder hen bevinden zich de wereldtoppers Noam Jebet en Liliane Jelagat uit Kenia. Ook veelvuldig Nederlands kampioene Ruth van der Meijden verschijnt aan de start.

Ook bij de heren wordt veel verwacht van de Kenianen. De 31-jarige Alfred Cherop heeft een persoonlijk record op de halve marathon van 1.01. De slechts 20-jarige Elvis Tabarach is eveneens een topper. Volgens de organisatie van de Kerstloop worden er ook lopers uit België, Marokko en Burundi ‘ingevlogen’.

Malcom Hicks uit Nieuw Zeeland wil zich in Dronten kwalificeren voor het WK en moet daarvoor 1.05 lopen. „'Mister Dronten' Jeroen van Damme heeft helaas af moeten zeggen, hij heeft last van een blessure”, aldus de organisatie.

Youri Wolf

Oud-Drontenaar Youri Wolf wil zijn PR uit 2015 verbeteren. Verder doen uit Flevoland als vanouds Gayri Hawery (Leystad) en Fransua Woldemariam (Almere) mee.

Bij de vrouwen zijn Vanessa Gosselink (Biddinghuizen), Hellen Berger-de Vries (Zwolle) en Saskia Schutte (Epe) regionale toppers. Jacqueline Rustidge uit Kampen heeft aan racedirecteur Adriaan Sparreboom laten weten erg veel zin te hebben in deelname in Dronten.

Video Kerstloop