Allert Everts
Allert Everts ©maartenheijenk.nl

Kerstloop nog niet in paniek: „Sneeuw draagt bij aan de sfeer en de beleving”

Sport

DRONTEN - Terwijl Dronten bedekt is onder een pak sneeuw, wordt er hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor één van de grootste sportevenementen in Dronten: de Kerstloop van komende zondag. DeDrontenaar.nl vroeg voorzitter Allert Everts wat er gebeurt als de sneeuw tot zondag blijft liggen.

Als u naar buiten kijkt, bent u dan al in paniek?
Allert Everts: „Ach, als ik de weersverwachtingen voor de rest van de week zie, dan zie ik voortdurend dooi. Ik verwacht dat de weersomstandigheden geen probleem opleveren voor komende zondag.”

Er staat dus geen crisisoverleg gepland?
„Vanavond hebben we ons reguliere overleg, dan komt het vast ter sprake. Maar we hebben op dit moment nog niet specifiek gecommuniceerd over het weer.”

Jullie laten je dus door een beetje sneeuw niet tegenhouden?
„Lopen met sneeuw en met buien onderweg is misschien niet zo aantrekkelijk. De toppers kunnen dan bijvoorbeeld geen PR lopen en geen bonus verdienen voor een parcoursrecord, maar dat mag op zich geen reden zijn om het niet door te laten gaan.”

Stel dat het zondag hetzelfde is als nu, wat gebeurt er dan?
„Wij hebben in het verleden - dat was voor mijn tijd als voorzitter - een editie gehad met veel sneeuw en ijs. Daar wordt nog steeds over gepraat en men is nog steeds trots dat het toen is doorgegaan. Daardoor zegt iedereen die er toen bij betrokken was: het gaat altijd door!”

Dus er wordt onder alle omstandigheden gelopen?
„Zoals gezegd: we hebben het er nu nog niet over gehad. Maar persoonlijk kan ik me wel voorstellen dat zich omstandigheden kunnen voordoen, waarbij het niet verantwoord is. Bijvoorbeeld als het ijzelt en het glad wordt. Het parcours moet redelijk beloopbaar zijn, de veiligheid staat boven alles. ”

En een witte wereld hoort toch ook bij de kerst en dus bij de Kerstloop?
„Dat klopt. Het geeft niet als er sneeuw ligt, dat is hartstikke mooi. Sneeuw geeft een mooie entourage, draagt bij aan de sfeer en de beleving.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden