Voormalig topschaatser Margot Boer lost startschot voor toertocht bij Flevonice

Sport

BIDDINGHUIZEN - Inwoners van de gemeente Dronten kunnen vrijdag op vertoon van hun Pas van Dronten voor één euro schaatsen bij Flevonice. De volgende ochtend (zaterdag 16 december) lost Margot Boer om zeven uur de startschot voor de ‘Weissensee schaatstoertocht’ bij Flevonice.

Margot Boer vis oormalig topschaatster. Zeven jaar geleden won ze in Vancouver Olympische medailles op de 500 en 1000 meter. Deze winter gaat Margot de uitdaging aan om 200 kilometer te schaatsen tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

Goede voorbereiding

„De schaatstoertochten bij Flevonice zijn een goede voorbereiding voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee of de echte Elfstedentocht”, aldus Flevonice. Margot Boer verricht het startschot samen met voorzitter Toine Doreleijers van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee.

De Weissensee schaatstoertocht is aangekleed met muziek, speaker, koek en zopie, ouderwets stempelen en een aandenken. Starten is mogelijk tot 12 uur. De tocht eindigt ’s middags om vier uur: „Iedereen mag en kan deelnemen, jong- en oud, geoefend of minder geoefende schaatsers.”

Video Flevonice