De woning aan de Komijn in Dronten.
De woning aan de Komijn in Dronten. Google StreetView

Vrees voor overlast geen reden om studentenwoning aan de Komijn te weigeren

Gemeente

DRONTEN - „Vrees voor overlast kan geen reden zijn om de omgevingsvergunning te weigeren dan wel in te trekken.” Dat vinden zowel B en W als de commissie Bezwaarschriften naar aanleiding van bezwaren van bewoners van de Komijn, Venkel en Rozemarijn tegen een studentenwoning.

Acht omwonenden hadden bezwaar aangetekend tegen de huisvesting van vier studenten in een twee-onder-één-kapwoning aan de Komijn. „Bezwaarmakers vrezen onder meer voor overlast, inbreuk op de leefomgeving, geen handhaving van het beheersplan, waardevermindering van de woning en parkeerproblemen”, zo vat de gemeente de kritiek samen.

Waardevermindering niet aangetoond

De commissie Bezwaarschriften schrijft: „De aanwezigheid van een woning met studenten doet geen onenvenredige afbreuk aan het woonkarakter van de wijk.” Ook vindt de commissie dat de waardevermindering van de woning niet objectief is aangetoond. B en W hebben dit advies overgenomen.

De vergunning wordt verleend voor tien jaar. De verhuurder wilde graag een vergunning voor onbepaalde tijd, maar dat wordt door de gemeente nooit gedaan bij studentenwoningen. „Voor de tijd van tien jaar is gekozen omdat de aanvrager dan voldoende tijd heeft om de investering terug te verdienen”, aldus B en W.