Stelling van de Week | CDA als enige vóór meebetalen aan kabelbaan of toren

Algemeen

DRONTEN - „De gemeente betaalt mee aan een ‘iconische pleisterplaats’ in de strook langs de Randmeren, zoals een kabelbaan of een uitkijktoren”, zo luidde onze stelling van de afgelopen week. PvdA en Leefbaar Dronten zijn neutraal en het CDA is het als enige eens met deze stelling.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart hebben wij wekelijks een Stelling van de Week. Stellingen worden aangedragen door de lezers en wekelijks leggen wij één voor aan de politiek. Hun standpunten publiceren wij op onze site èn verwerken we in onze stemwijzer (MijnStemhulp.nl).

Stelling van de Week:

De gemeente betaalt mee aan een ‘iconische pleisterplaats’ in de strook langs de Randmeren, zoals een kabelbaan of een uitkijktoren.

.

CDA - eens

Wij staan positief tegenover plannen voor een ‘landmark’ in de strook langs de Randmeren, omdat het een stimulans is voor het toerisme aan de Oostkant van Flevoland. Het is een visitekaartje om gemeente Dronten toeristisch op de kaart te zetten.

PvdA - neutraal

Een iconische pleisterplaats heeft een belangrijke aantrekkingskracht in dat gebied en is goed voor onze economie. We willen ondersteunend en faciliterend zijn. Als er een goed idee met draagvlak is, wil de PvdA co-financieren met de ondernemers.

Leefbaar Dronten - neutraal

Leefbaar Dronten vindt het een goede ontwikkeling, dat private partijen zich zelfstandig willen vestigen in de Oostrand, langs de Randmeren. De gemeente kan daarbij een faciliterende rol vervullen om het toerisme te bevorderen.

ChristenUnie - oneens

Iconisch moet je zijn door bijvoorbeeld je natuurschoon of je historie, niet door een uitkijktoren of kabelbaan en zeker niet wanneer deze mede betaald wordt door de gemeente. Het publieke geld kan wel beter benut worden.

D66 - oneens

D66 ziet graag een iconische pleisterplaats langs de Randmeren, maar ziet dat wel als een volledig particulier initiatief. De gemeente zou hieraan niet mee moeten betalen.

VVD - oneens

De VVD is trots op de groei van het toerisme. Dat komt vooral door de inzet van ondernemers. Als er behoefte is aan een pleisterplaats helpen wij graag mee; niet direct met belastinggeld wel door te investeren in goede bereikbaarheid en promotie.

SP - oneens

Voor de SP is prestatie belangrijker dan prestige. Wat ons betreft is er geen prioriteit voor hoogdravende projecten waar veel geld in gepompt moet worden als er nog steeds teveel in het sociale domein moet gebeuren.

GroenLinks - helemaal oneens

GroenLinks is voorstander van realiseren van landschapskunst door de provincie. Wij zien niets in eigen prestigeprojecten als een kabelbaan of uitkijktoren en dus ook niet in een gemeentelijke bijdrage hiervoor.

Stelling van de Week | lezerspoll

De gemeente betaalt mee aan een ‘iconische pleisterplaats’ in de strook langs de Randmeren, zoals een kabelbaan of een uitkijktoren

Helemaal eens 22%
Eens 13%
Neutraal 15%
Oneens 13%
Helemaal oneens 38%
Onze internetpoll is geen wetenschappelijk verantwoorde steekproef.
Het geeft slechts een indicatie van de meningen van de lezers.

MijnStemhulp.nl

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden