Gerard Corjanus (huudersbelangen)
Gerard Corjanus (huudersbelangen) ©maartenheijenk.nl

Gemeente denkt aan grotere complexen voor huisvesting studenten, OFW is voorzichtig

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat begin volgend jaar kijken hoe het in Dronten verder moet met de studentenhuisvesting. Daarbij is het bouwen van grotere complexen één van de mogelijkheden. OFW lijkt daar vooralsnog niet heel enthousiast over.

OFW en de gemeente Dronten hebben gisteren hun handtekeningen gezet onder de prestatieafspraken voor 2018. Het hoofdstuk studentenhuisvesting is daarin nog open gelaten, omdat de gemeenteraad zich daar begin volgend jaar over gaat buigen.

Wethouder Peter van Bergen: „Hoe gaan we verder met studentenhuisvesting? Gaan we dat in grotere complexen realiseren? Gaan we het huidige beleid in stand houden? Dat soort vragen moet beantwoord worden.”

Risico's in de hand houden

OFW-directeur Truus Sweringa is voorzichtig: „Op het moment dat je uitsluitend mag verhuren aan studenten en het aantal studenten wordt minder, dan is dat voor ons een risico.”

Sweringa wijst erop dat de Aeres Hogeschool Dronten op dit moment erg populair is: „De school groeit sneller dan de gemiddelde hogeschool en sneller dan andere agrarische hogescholen. Dat is iets waar we trots op mogen zijn, maar je weet nooit of dat zo blijft. Wij zetten een product neer voor 40 of 50 jaar en dan moet je nadenken: wat gebeurt er als de vraag over 10 of 15 jaar anders is?”

Hanzekwartier

Mocht de vraag naar studentenwoningen teruglopen, dan wil OFW de mogelijkheid hebben om de woningen in de toekomst ook aan anderen te verhuren. Dat is één van de redenen waarom OFW onderzoek gaat doen naar appartementen in het Hanzekwartier. Deze appartementen zouden geschikt moeten zijn voor studenten, maar ook voor anderen: „Zodat ons risico kleiner is.”

Studentenhuisvesting

Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 1 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 23 uur geleden