Lelystad Airport
Lelystad Airport ©maartenheijenk.nl

Stelling van de Week: Subsidie voor actiegroep tegen vliegveld Lelystad

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De meningen over de uitbreiding van vliegveld Lelystad zijn in de gemeente Dronten verdeeld. Ondernemersvereniging De Driehoek is bijvoorbeeld vóór, inwoners die geluidsoverlast vrezen zijn tegen. Daarom deze week een stelling over het Lelystad Airport.

Stelling van de Week:
De gemeente Dronten subsidieert de actiegroep uit Biddinghuizen tegen uitbreiding van vliegveld Lelystad
.

DeDrontenaar.nl legt in de aanloop naar de verkiezingen wekelijks een stelling voor aan de politieke partijen. Hun standpunten worden gepubliceerd op onze site en verwerkt in onze stemwijzer (MijnStemhulp.nl). Tevens vragen wij de lezers om hun mening in een poll (tot woensdag 20 december).

Lobby of rechter

Op zich is het luchthavenbesluit onherroepelijk langs de bestuursrechtelijke kant. Wat er voor de tegenstanders van vliegveld Lelystad overblijft is een lobby naar de landelijke politiek of een gang naar de (civiele) rechter.

Er zijn partijen die dat laatste serieus aan het plannen zijn en er is een aantal gemeenten die dat ondersteunen. Zo doneerde de gemeente Dalfsen 10.000 euro aan de stichting HoogOverijssel en nam de gemeenteraad van Steenwijkerland een motie aan waarin het college wordt opgeroepen de actiegroep financieel te ondersteunen.

Wat vindt u? Moet de gemeente Dronten de actiegroep Vliegop in Biddinghuizen subsidiëren?

MijnStemhulp.nl