Swift'64
Swift'64 archieffoto

Voorbeschouwing voetbal: Interessant sluitstuk in derde klasse C

Sport

SWIFTERBANT - Dat Swift '64 na de eerste seizoenshelft bovenstaat, dat is een feit. De vraag is echter of de derdeklasser het kalenderjaar zaterdag waardig afsluit. De ploeg speelt thuis tegen DSV '61, terwijl de concurrentie het tegen elkaar opneemt.

Swift heeft de laatste weken alle moeite om wedstrijden winnend over de streep te trekken. De laatste drie potjes leverden twee zeges op en beide keren was één goal voldoende voor de zege. Daardoor is Swift '64 koploper in 3C en betitelde trainer Patrick Posthuma zijn ploeg al als 'het PSV van 3C.'

Tegenstander DSV '61 beleeft een wisselvallig seizoen en staat daardoor op een zevende positie. De ene week wordt er gewonnen van Zwolsche Boys, maar de andere week volgt er weer een nederlaag tegen ESC. Het heeft een plaats in de middenmoot tot gevolg, al heeft DSV nog wel zicht op meer. Het verschil naar nummer twee Oene bedraagt slechts vijf punten.

Mooie slotdag

Het is in 3C een interessant sluitstuk van het jaar. Swift speelt het lastige duel met DSV '61, terwijl BAS op bezoek gaat bij nummer zes Zwolsche Boys. Daarnaast spelen ook Oene en Hattem, de nummers twee en vier, tegen elkaar. Het belooft een mooie laatste voetbalzaterdag van het jaar te worden.

Volledig programma

  • 14.00 uur Reaal Dronten - SC Rouveen
  • 14.15 uur Swift '64 - DSV '61
  • 14.30 uur Zwolsche Boys - BAS
  • 15.00 uur Go Ahead Kampen - asv Dronten
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden