Late treffer Tom Roskam goed voor feestje in Swifterbant

SWIFTERBANT - Swift '64 lijkt zaterdag tegen DSV '61 genoegen te moeten nemen met een punt. Totdat Tom Roskam besluit uit te halen en zijn inzet ietwat gelukkig binnen ziet vliegen. Drie minuten in blessuretijd worden zo alsnog de drie punten veiliggesteld: 2-1.

Swift heeft het zaterdag lastig met de opponent, maar komt in de eerste helft wel op voorsprong. Bas van Spronsen maakt de terechte 1-0, maar in de tweede helft lukt het niet om die marge in stand te houden. DSV '61 zet aan, is de betere partij en heeft ook nog de gelijkmaker in huis. Johan Westerink is twintig minuten voor tijd goed voor de 1-1.

Daardoor lijkt Swift zich op te moeten maken voor puntenverlies, maar daar komt diep in blessuretijd verandering in. Tom Roskam besluit uit te halen en zijn inzet wordt van richting veranderd. Dusdanig, dat de Doornspijkse doelman geen antwoord heeft en Swift '64 ternauwernood een 2-1 overwinning binnenhaalt.

Een afsluiter van jewelste, ook omdat op andere velden de resultaten positief uitvallen. Nummer twee Oene en nummer drie BAS kwamen niet verder dan 0-0, waardoor Swift nu zes punten los is. Het heeft wel één wedstrijd meer gespeeld.