Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Alleen nog het bestemmingsplan veranderen, dan kan de Lidl naar Dronten-west

Algemeen

DRONTEN - Bramer Projectontwikkeling is namens Lidl bezig met het nieuwe bestemmingsplan, waardoor de vestiging van de supermarkt in Dronten-west mogelijk moet worden. De gemeenteraad gaat hierover nog een oordeel vellen.

B en W maakten anderhalf jaar geleden bekend positief te staan tegenover de vestiging van een Lidl-supermarkt in Dronten-west, mits het in combinatie met appartementen wordt gebouwd. Inmiddels is er overeenstemming met de projectontwikkelaar over de voorwaarden voor levering van de grond.

Verantwoordelijkheid bij Bramer

De volgende stap is de wijziging van het bestemmingsplan. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij Bramer. Zij zijn bezig met de voorbereiding en willen het de komende zomer in procedure brengen. Lukt het niet om het bestemmingsplan te wijzigen, dan gaat de deal tussen gemeente en Lidl niet door.

B en W wijzen erop dat het aan de gemeenteraad is om te beoordelen of het plan voldoet aan ‘een goede ruimtelijke ordening’. In het kader van de stemwijzer van deze krant hebben CDA en ChristenUnie laten weten hun bedenkingen te hebben.

Dossier Lidl