Lelystad Airport
Lelystad Airport Ā©maartenheijenk.nl

Stelling van de Week | Meeste partijen zien niets in subsidie voor actiegroep

Algemeen

DRONTEN - GroenLinks is vĆ³Ć³r subsidie voor de actiegroep Vliegop, die tegen uitbreiding van Lelystad Airport is. ChristenUnie en CDA zijn neutraal. De andere partijen zijn het oneens met onze Stelling van de Week. ā€žHoe sympathiek het doel ook moge zijnā€, zo verwoordt D66 de mening van verschillende partijen.

Stelling van de week
De gemeente Dronten subsidieert de actiegroep uit Biddinghuizen tegen uitbreiding van vliegveld Lelystad.

.

GroenLinks - eens

GroenLinks ondersteunt het maatschappelijk doel van de actiegroep tegen uitbreiding van vliegveld Lelystad. Dat alleen mag geen reden zijn voor subsidieverlening, organisaties moeten voldoen aan de voorwaarden van de algemene subsidieverordening.

ChristenUnie - neutraal

De gemeente dient vanuit het algemeen belang een weging te maken en vindt het niet op zijn plaats om een actiegroep zo te steunen. Natuurlijk ziet de CU ook forse nadelen van het vliegveld.

CDA - neutraal

Het CDA maakt zich zorgen over de MER-procedure: het is van belang voor alle betrokkenen bij de uitbreiding van vliegveld Lelystad dat de procedures zorgvuldig tot stand komen. Burgerinitiatieven zijn daarbij belangrijk als signaal aan de politiek.

VVD - oneens

Het verstrekken van subsidie aan actiegroepen is niet wenselijk. De VVD vindt dat de gemeente voor zowel voor- als tegenstanders van uitbreiding van het vliegveld oog moet hebben. We zijn niet zozeer tegen uitbreiding als wel vĆ³Ć³r onze inwoners.

PvdA - oneens

De gemeente Dronten waakt over de belangen van haar burgers en heeft een kritische houding wanneer het gaat om de uitbreiding van het vliegveld wanneer dit de belangen van haar burgers schaadt. En dat gaat zonder subsidie.

D66 - helemaal oneens

D66 ziet voor de gemeente geen taak om actiegroepen te subsidiƫren, hoe sympathiek het doel ook moge zijn.

SP - helemaal oneens

De SP in Dronten is tegen de uitbreiding van het vliegveld. De gemeente moet zich ook hiertegen verweren. Onder andere door overleg in Den Haag nodig. Het subsidiƫren van een aparte actiegroep vinden wij echter geen goed idee.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden