Diede Starink in de hal van De Zevensprong.
Diede Starink in de hal van De Zevensprong. ©maartenheijenk.nl

11-jarige Diede krijgt de hele Zevensprong in beweging voor Serious Request

Algemeen

DRONTEN - Het is een drukte van belang in de hal van christelijke basisschool De Zevensprong in Dronten-west. Overal staan kraampjes, waar lekkernijen en andere spulletjes worden verkocht. Het is het gevolg van een actie van de 11-jarige Diede Starink. Hij heeft de hele school in beweging gekregen voor Serious request.

Wat doen jullie allemaal?
Diede Starink: „Wij hebben een kraampje waar we allemaal lekkere spulletjes verkopen, zoals cakejes. We hebben sponsors waarvan we spullen hebben gekregen, zoals de kerstversieringen die we verkopen. We hebben ook nagellakkers, net als vorig jaar bij Tijn in het glazen huis. We zamelen lege flessen in en we doen klusjes, zoals auto’s wassen. En we hebben ook een donatiedoos. Daar kun je los geld in doen.”

Is dit jullie eigen idee?
„Ja, het is mijn eigen idee.”

Hoe ben je op dat idee gekomen?
„Mijn moeder zei: doen jullie wel iets met Serious Request? Ik zei: nee, eigenlijk niet. En toen dacht ik: ik ga het gewoon vragen.”

Toen ben je ermee naar je meester of naar je juffrouw gegaan?
„Ja, naar mijn juf. Die heeft weer een mailtje gestuurd naar de directeur of we een kraampje mochten. En uiteindelijk is dit het geworden. Het pakt nu heel groots uit.”

Dus al deze activiteiten zijn hier dankzij jou?
„Nou, dit ene kraampje is van ons. En de anderen hebben zich erbij aangesloten.”

Hoeveel geld gaat het opleveren?
?„Gisteren hadden we 270 euro en nu natuurlijk al veel meer.”

Wat vind je van het goede doel van Serious Request, het herenigen van ouders en kinderen?
„Ik vind het heel belangrijk dat kinderen familie mogen hebben. Ik zou het zelf niet leuk vinden als ik geen vader of moeder zou hebben of als ik ze niet zomaar zou kunnen bellen.”

Hoe reageren de andere kinderen?
?„Heel positief. Iedereen doet mee.”

Jullie gaan het geld straks overmaken?
„Nee, we gaan het vrijdag zelf naar Serious Request brengen. We gaan naar Apeldoorn. Ik hoop dat we op televisie komen!”