ASVD Zaalvoetbal
ASVD Zaalvoetbal Gert Buchner (archieffoto)

Update | Matpartij met het publiek tijdens zaalvoetbalwedstrijd van ASVD in Zwolle

Sport

ZWOLLE - De zaalvoetballers van ASVD boekten woensdag een verdienstelijk 4-4 gelijkspel bij koploper WRZV in Zwolle. Meer nog dan over de uitslag werd er na afloop nagepraat over de matpartij, waarmee ook het Zwolse publiek zich bemoeide.

„Er was een schermutseling tussen twee spelers die uiteindelijk allebei terecht rood hebben gekregen”, zag WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom met eigen ogen, „En daar hebben zich ook wat toeschouwers mee bemoeid. Die zijn ergens tussendoor geschoten en op het veld gekomen.”

Overal kwamen mensen weg

Eikelboom kan niet zeggen om hoeveel toeschouwers het ging: „Op een gegeven moment kwamen er overal mensen weg. Ik heb ze niet geteld. Ik ben veel te druk geweest om iedereen uit elkaar te houden. Dat is uiteindelijk gelukt.”

De voorzitter betreurt het incident: „Het hoort niet, het is spijtig, maar ja… het gebeurt. Bij zaalvoetbal zitten de toeschouwers meestal redelijk dicht op het veld. Er zijn geen afscheidingen zoals bij eredivisiewedstrijden.”

Uitgespeeld

Toen de ruzie uiteindelijk gesust was, werden er geen extra rode kaarten uitgedeeld. Voor de boosdoeners uit het publiek ging de deur op slot en de wedstrijd werd uitgespeeld.

ASVD heeft nog wel getwijfeld of uitspelen zinvol was. De gedachte dat de ploeg op een later tijdstip terug zou moeten voor de laatste tien minuten, gaf de doorslag om toch maar weer te gaan voetballen.

E-mail van de KNVB

Voorzitter Huub Breg van ASVD Zaalvoetbal heeft kennis genomen van de vechtpartij, maar heeft zich er nog niet in verdiept: „Ik heb op de mail iets langs zien komen. Dat kwam bij de KNVB vandaan.”

„Het is een uitwedstrijd geweest en ik heb me er eerlijk gezegd nog niet mee beziggehouden. Ik heb naast het zaalvoetbalvoorzitterschap ook een ander leven.”

Zelden compleet

Voor ASVD 1 betekent de wedstrijd een roerig einde van het jaar 2017. De ploeg had de ambitie om een rol van betekenis te spelen in de hoofdklasse, maar kon tot nu toe slechts zelden een volledig team op de been brengen.

Het was maar goed dat er in Zwolle nog een puntje werd gepakt, anders waren de Drontenaren op de voorlaatste plaats beland.

Verslag team ASVD 1:

Toegevoegd: zaterdag 23 december, 11:37 uur.

Een tot op het bot gemotiveerd ASVD begon erg sterk aan de wedstrijd tegen de koploper. De punten waren immers hard nodig, want het seizoen verloopt tot dusver niet zoals gehoopt.

Verdedigend stond het erg compact en in de omschakeling konden de Drontenaren de titelkandidaat pijn doen. Mede door goed keeperswerk van Stefan van Elp en doelpunten van Nick Willems, Mark de Haan, en Nico Veldman (2) stond al vrij snel de verrassende tussenstand van 0-4 op de borden in de WRZV Hallen.

WRZV was duidelijk niet gewend aan deze achterstand en raakte gefrustreerd. Steeds vaker werd de botte bijl gehanteerd en de scheidrechter had de grootste moeite de heetgebakerde Zwollenaren tot rust te brengen. Vlak voor rust kwam WRZV wel terug tot 1-4.

Na rust kwam herpakte WRZV zich en maakten ze vrij snel ook de 2-4. Vlak na deze goal trapte een speler van WRZV een ASVD speler na, hierna ontstond er wat duw- en trekwerk waarna de speler van WRZV besloot uit te halen. Hierop probeerde ASVD de ruzie te sussen maar kwamen er zeker 10 man van de tribunes het veld op gestormd om ASVD aan te vallen.

De aanstekers vlogen van de hoger gelegen tribune en er was een erg onveilige situatie. Het is op zichzelf al een wonder dat de spelers van ASVD zonder al te grote schade de hal konden verlaten. Met veel moeite en hulp van wat personeel werden uiteindelijk de aanvallers uit de hal verwijderd.

Hierna werd er verder gespeeld (de reden staat al in 't bestaande stuk). En werd het uiteindelijk 4-4 omdat WRZV in de totaal op zijn kop gezette wedstrijd beter omging toen beide ploegen met een man minder kwamen te staan. Dit neemt niet weg dat dit tegen een ploeg die om de titel speelt een goed resultaat is.

Echter is het een schande dat de wedstrijd zo ontsierd werd door het publiek in Zwolle.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden