Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten heeft van 7 buitensportclubs de hoogste energierekening

Sport

DRONTEN - Reaal Dronten verbruikt van de buitensportverenigingen in de gemeente Dronten het meeste gas en elektriciteit per lid. Dat blijkt uit een onderzoek naar zeven clubs van Door Advies.

Op aandringen van de gemeenteraad heeft het bedrijf het energieverbruik van de vier voetbalclubs, Flevo Delta (atletiek), MHC Flevoland (hockey) en ASVD (korfbal) bekeken.

Reaal Dronten

Reaal is topverbruiker op het gebied van elektriciteit met 108 kWh per lid. Swift’64 en de korfbalclub verbruiken slechts 14 kWh per lid. Ook het aardgasverbruik bij Reaal ligt hoog met 18 m3 per lid. BAS Voetbal komt tot 17 m3. Het zuinigst zijn MHC Flevoland (8 m3) en Flevo Delta (6 m3).

Van de elektriciteitsrekening gaat maar liefst 43% naar de veldverlichting. De keuken is een andere grootverbruiker bij de zeven clubs: 27%. Het aardgasverbruik is vooral toe te schrijven aan het warm water (59%) en de verwarming van het clubgebouw (27%).

Appels met peren

De onderzoekers tekenen er wel bij aan dat het appels met peren vergelijken is. Zo zijn er verschillen in bijvoorbeeld het aantal verlichte velden en de gebruikerstijden.

Ook is de korfbalclub bijvoorbeeld gesloten in de winter en douchen de leden van de hockey- en atletiekclub vaak thuis.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden