Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Stelling van de Week: VVD en Leefbaar Dronten willen iedere week koopzondag

Algemeen

DRONTEN - De VVD en Leefbaar Dronten zijn het helemaal eens met de Stelling van de Week: Winkels in de gemeente Dronten mogen elke zondag open zijn. Het CDA is het er juist helemaal mee oneens.

Stelling van de Week:
Winkels in de gemeente Dronten mogen elke zondag open zijn

VVD - helemaal eens

De VVD Dronten wil ondernemers de vrijheid geven om ook op zondag open te zijn. Er wordt nu door inwoners goed gebruik van gemaakt én het trekt ook mensen uit omliggende gemeenten. Hiervan profiteren onze winkeliers.

Leefbaar Dronten - helemaal eens

Het is niet meer van deze tijd dat de overheid zich bemoeit met openingstijden en dagen van winkels en winkelcentra! Zeker gelet op de concurrentie van internet.

SP - eens

Grote winkelketens hebben minder moeite om alles rondom opening op zondag te regelen. Dat geeft een groot voordeel op de kleinere ondernemers. Toch zijn er ook geluiden vanuit deze doelgroep om de openingstijden te verruimen. Open op zondag? Het mag.

GroenLinks - neutraal

Dat supermarkten open zijn voldoet aan een vraag en vinden we prima. Voor de overige winkels vinden we de huidige 14 zondagen voldoende. GroenLinks gunt ook de winkeliers hun vrije weekend.

CDA - helemaal oneens

Het CDA hecht aan de zondagsrust. De huidige afspraak van 14 koopzondagen is voldoende en geeft blijk van respect voor inwoners die hechten aan de zondagsrust en er wordt rekening gehouden met de kleine middenstanders met weinig of geen personeel.

Stelling van de Week | lezerspoll

Elke zondag in Dronten koopzondag

Helemaal eens 27%
Eens 9%
Neutraal 8%
Oneens 22%
Helemaal oneens 35%
Onze internetpoll is geen wetenschappelijk verantwoorde steekproef.
Het geeft slechts een indicatie van de meningen van de lezers.

Gemeenteraadsverkiezingen