Vogelwikke
Vogelwikke Google StreetView

Dodelijk vuurwerkslachtoffer op de Vogelwikke in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - De politie meldt dat er een dodelijk slachtoffer is te betreuren bij een vuurwerkincident op de Vogelwikke in Swifterbant. Dat is vanmiddag rond half vier gebeurd. De politie heeft bekendgemaakt dat het slachtoffer een 39-jarige inwoner van Swifterbant is. Naar de toedracht van het ongeval wordt nog onderzoek gedaan.

Volgens berichten zou het slachtoffer de man zijn, die een lawinepijl heeft afgestoken. De NOS meldt dat het gaat om een bewoner van de straat.

Het ongeval zou zijn gebeurd in het bijzijn van kinderen. ,,Veel mensen zagen het gebeuren", aldus de NOS. Diverse media berichten dat twee kinderen, die vlakbij de ontploffing stonden, uit voorzorg naar het ziekenhuis zijn gebracht voor controle.

Het lichaam heeft enkele uren op de straat gelegen tijdens het onderzoek van de politie. ,,Er werd een scherm geplaatst om de man aan het zicht te onttrekken", aldus het AD, ,,Het slachtoffer werd rond zeven uur vanavond geborgen. Ook de hekken zijn weggehaald."

RTL Nieuws

RTL Nieuws sprak een ooggetuige van het vuurwerkongeval. ,,Hij had een koker vast van zo'n 10 centimeter dik", zegt de 14-jarige Damian Spur, ,,Er stonden allerlei mensen te kijken, ook zijn eigen kinderen. De man heeft vaker vuurwerk. Maar nu explodeerde het veel te vroeg, terwijl hij er nog bovenop stond."

Ook De Telegraaf heeft de buurjongen geïnterviewd. Hij vertelt dat de man met een grote koker naar buiten was gekomen: ,,Hij had rond vuurwerk van wel tien centimeter, een soort bom met een heel lange lont eraan. Het vuurwerk had vanuit de buis omhoog moeten schieten. Maar dat gebeurde dus niet. Het vuurwerk ontplofte in de buis zelf."

Beelden AD (schokkend!)

Op de website van het AD staan beelden van de omgeving van het ongeluk. ,,De beelden kunnen als schokkend worden ervaren", waarschuwt het AD.