Reaal-trainer Carl Aventurin.
Reaal-trainer Carl Aventurin. ©maartenheijenk.nl

Derdeklasser Reaal Dronten verlengt contract met hoofdtrainer Carl Aventurin

Sport

DRONTEN - Derdeklasser Reaal Dronten heeft het contract met hoofdtrainer Carl Aventurin met één jaar verlengd. De oefenmeester uit Lelystad is bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark De Munten.

Carl Aventurin kent een moeizame start bij Reaal Dronten. De ploeg promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse, maar raakte tegelijkertijd de belangrijkste kern van de spelersgroep kwijt.

Met een bijna volledig nieuwe ploeg heeft Reaal onder leiding van Aventurin tot nu toe uit elf wedstrijden slechts één puntje veroverd: een 0-0 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Olympia’28.

Mededeling Reaal Dronten

Het bestuur van Reaal Dronten schrijft op haar website:

,,Het bestuur van sv Reaal Dronten meldt, met veel plezier en grote tevredenheid, dat zij, vlak voor de feestdagen, de optie in het contract met hoofdtrainer Carl Aventurin hebben gelicht en de verbintenis met een seizoen hebben kunnen verlengen.

Het lopende seizoen 2017/2018 is belangrijk om evenwicht te creëren in een bijna volledig nieuwe en jonge selectie. Er is in dit proces, met vallen en opstaan, duidelijke vooruitgang geboekt al komt dit 'nog' niet tot uiting in de resultaten en de stand op de ranglijst.

Het is de verdienste van Aventurin dat, er ondanks tegenslagen, een positieve sfeer in de selectie van ons vlaggenschip heerst. Dit is de basis voor een teamgeest waarbij er meer en meer voor elkaar gestreden wordt. Tevens weet Aventurin het team beter te laten voetballen waardoor het veelal niet onderdoet voor de tegenstander helaas zonder zich zelf te belonen.

Het bestuur, de trainer en de technische staf hebben er alle vertrouwen in dat met deze ontwikkeling er ook een positief omslag moment zal komen waarbij de punten gehaald zullen worden.

Zijn verbindende kwaliteiten, zijn perfectionisme en gedrevenheid heeft het bestuur van sv Reaal Dronten, na overleg met de TC en Aventurin, doen besluiten de optie in het contract van Carl Aventurin te lichten en ook seizoen 2018/2019 met elkaar verder te gaan.

Aventurin gaat de uitdaging aan om, seizoen 2017/2018, met dit jonge team verder door te ontwikkelen en handhaving in de derde klasse af te dwingen. Streven is om in seizoen 2018/2019 een stabiele derde klasser te zijn of, indien handhaving dit seizoen niet lukt, boven in de vierde klasse mee te draaien."

Voetbaltrainers gemeente Dronten

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden