Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Politie hoeft tijdens jaarwisseling alleen even in gesprek met feestvierders in Biddinghuizen

112

DRONTEN - „Afgezien van een aantal brandjes en een paar meldingen bij de politie kunnen we spreken van een rustig verlopen oud en nieuw”, meldt de gemeente Dronten.

De politie hoefde alleen even in actie te komen in Biddinghuizen. Daar was een feest waar de politie na een aantal meldingen van vuur op straat en zwaar vuurwerk een bezoekje heeft gebracht. „In goed overleg met aanwezigen en omwonenden is de situatie gekalmeerd”, aldus de gemeente.

Voor de rest is de jaarwisseling, ondanks de tragische gebeurtenis op 30 december in Swifterbant waarbij een 39-jarige man om het leven kwam, in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Naar aanleiding van het vuurwerkslachtoffer in Swifterbant heeft de politie de buurtbewoners ter plekke een aantal keer opgezocht. „Dat werd zeer positief ontvangen”, merkte de gemeente.

Brandweer

De brandweer maakt geen melding van incidenten in de gemeente Dronten. Over de hele provincie moest de brandweer 31 keer uitrukken voor een kleine brand.

„De brandweer spreekt voor wat betreft haar inzet van een beheersbare jaarwisseling, met minder incidenten dan voorgaande jaren”, meldt commandant Gerrit Spruit van de brandweer Flevoland.

Vuurwerkongeval

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden