Ketelmeerdijk
Ketelmeerdijk ©maartenheijenk.nl

Weersverwachting leidt tot dijkwacht bij IJsselmeer- en Ketelmeerdijk

Swifterbant

SWIFTERBANT/KETELHAVEN - Waterschap Zuiderzeeland gaat vanmorgen vanaf tien uur de IJsselmeerdijk en Ketelmeerdijk extra controleren. Vanwege de verwachte hoge waterstand stelt het waterschap ‘dijkwacht’ in.

De aangekondigde storm leidt volgens de berichten in de loop van de woensdagochtend en de -middag dit tot verhoogde waterstanden. Naast de harde wind door storm wordt veel neerslag verwacht.

„Het waterpeil in het IJsselmeer is hoger dan normaal. De combinatie van dit hoge waterpeil met een harde wind van 9 Bft uit westelijke richting zorgen voor hoge golven langs de dijken aan het IJsselmeer, Ketelmeer en Zwartemeer”, aldus het waterschap, „De dijkopzichters gaan in teams de dijken controleren of er geen schade ontstaat aan de dijken door golfslag.”

Code geel

Het KNMI heeft voor woensdag ‘code geel’ afgekondigd met zware tot zeer zware windstoten: „Woensdag overdag komt er langs de kust een westerstorm te staan, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk enige tijd een zware storm. Aan het einde van de middag en in de avond neemt de wind af.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden