De opgestapte CDA-wethouder Dirk Minne Vis aan tafel bij OVDD.
De opgestapte CDA-wethouder Dirk Minne Vis aan tafel bij OVDD. maartenheijenk.nl (archieffoto)

OVDD mengt zich in discussie angstcultuur: ,,Aanzienlijk verloop ambtenaren”

Algemeen

DRONTEN – Voorzitter Hester Vroegop van ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) heeft gisteren in haar nieuwjaarstoespraak het college van B en W tegengesproken als het gaat om de vermeende angstcultuur in het gemeentehuis. De OVDD-voorzitter spreekt over ‘een aanzienlijk verloop onder toonaangevende ambtenaren’.

B en W hebben de afgelopen maanden daar waar mogelijk tegengesproken dat er sprake is van een opvallend verloop onder ambtenaren. Hester Vroegop zegt echter: ,,Afgelopen jaar heeft het nogal gerommeld in het gemeentelijk apparaat van Dronten. En dat is niet goed.”

Dieptepunt

De OVDD’er noemt het vertrek van de twee CDA-wethouders een ‘dieptepunt’. Daarbij wijst ze vooral op het vertrek van Dirk Minne Vis, de ‘voor ons belangrijke wethouder economische zaken: ,,Dat vertraagt en frustreert.”

,,Wij doen een beroep op de gemeente en de politiek: borg de stabiliteit”, aldus Hester Vroegop, ,,Ook voor een goed ondernemersklimaat is een stabiele gemeente van essentieel belang. Zowel politiek, als ambtelijk.”

Collegecrisis