Angelique van der Weele met haar D pony My Fair Lady.
Angelique van der Weele met haar D pony My Fair Lady. Flevoruiters

Ben van der Weijden met pony Jerry-Lee kringkampioen in de klasse ZZ

Sport

NUNSPEET ā€“ Diverse leden van de Flevoruiters deden mee aan selectiewedstrijden springen voor ponyā€™s in Nunspeet. Ben van der Weijden won met zijn D pony Flow Girl de tweede prijs in de klasse Z en is met zijn D pony Jerry-Lee kringkampioen geworden in de klasse ZZ.

Verslag Flevoruiters:

Babette Hanse

Zaterdag werd de derde selectiewedstrijd springen voor de ponyā€™s verreden in Nunspeet. Babette Hanse reed met haar C pony Nemo in de klasse B. Met een foutloos rondje en 80 stijlpunten mocht ze de 1e prijs in ontvangst nemen en ook het kampioenslint van de kring NVF.

Daarna mocht ze met C pony Inka in de klasse L springen. Ook hier reed ze een mooi rondje dubbel nul en was dit goed voor de 3e prijs. Babette werd ook met Inka kampioen van de kring en met beide ponyā€™s mag ze natuurlijk door naar de Gelderse.

Maud Hanse

Maud Hanse startte C pony Magic in de klasse L springen en zij reed ook het basis- en het barrage parcours foutloos, maar viel met de 4e plaats helaas net buiten de prijzen. Zij heeft wel een reserve startbewijs op zak voor de regio kampioenschappen.

Met D pony Country's Boy startte Maud in de klasse Z springen en ook hier bleven alle balken weer liggen. Wel een mooie vierde plaats maar helaas ook hier net buiten de prijzen.

Janna Twisk

Janna Twisk reed met haar D pony Miss Dexter in het L naar een eerste plaats. Hiermee won ze niet alleen een oranje lint, maar ook het kampioenslint van de kring NVF en een startbewijs voor het Gelderse Kampioenschap in Putten.

Elise Deurwaarder reed met haar D pony Zepp in beide parcoursen naar een tweede plaats en heeft zich tevens als tweede van de kring geplaatst voor de Gelderse kampioenschappen.

Ben van der Weijden won met zijn D pony Flow Girl de tweede prijs in de klasse Z en is met zijn D pony Jerry-Lee kringkampioen geworden in de klasse ZZ.

Anna Rosa van de Vrie

Zaterdag werd in Hulshorst de derde selectiewedstrijd dressuur voor de paarden verreden. Anna Rosa van de Vrie reed in het M1 mee met haar paard Vieux en werd met 200 punten eerste. Ellen van Arendonk was met haar paard Incredible van de partij in de klasse L1. Daar haalde zij 197,5 punten en een derde plaats.

Wendy Meijers, sinds november 2017 lid van de Flevoruiters, werd met haar paard Victorius in de klasse B zesde met 195,5 punten. Alledrie hebben zich als tweede van de kring in hun klasse geplaatst voor de Gelderse.

Angelique van der Weele

Angelique van der Weele ging met haar D pony My Fair Lady op 3 januari naar de Heuvelruiters in Wezep om mee te doen aan een dressuurwedstrijd om de Turfhorstbokaal. Zij reed twee proeven in het L1 die beloond werden met 211,5 en 214,5 punten en twee eerste plaatsen.

Hierdoor mocht ze op 4 januari terugkomen om de finale te rijden. In de finaleproef kreeg ze van de jury bij C 221 punten en bij H 212 punten, waardoor ze de klasse L1/L2 van de ABCDE ponyā€™s won en tevens overall winnaar van de Turfhorstbokaal werd en een mooie deken, geld en een grote beker in ontvangst mocht nemen.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden