Harro Boven (links) en Edwin Weezenbeek.
Harro Boven (links) en Edwin Weezenbeek. eigen foto

Edwin Wezenbeek uit Swifterbant rijdt rally voor goed doel: „Plezier in de sneeuw”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Edwin Wezenbeek uit Swifterbant doet vanaf zaterdag mee aan de Navigate North, een rally door Noord-Scandinavië met als einddoel Moermansk in Rusland. Edwin wil hiermee geld inzamelen voor de mensenrechtenorganisatie International Justice Mission (IJM).

Wezenbeek kijkt enorm uit naar de rally: „Ik hou van avontuur, van winter, van Scandinavië, van survival en van het buitenleven. Al deze aspecten komen samen met Navigate North.”

Zevenduizend kilometer

De inwoner van Swifterbant onderneemt het avontuur samen met Harro Boven uit Lelystad. Samen gaan ze zevenduizend kilometer rijden in zeven dagen: „Over eindeloze en besneeuwde wegen met mooie plekken en soms moeilijk begaanbare wegen.”

Het tweetal is van plan om afwisselend te sturen en navigeren. Het rijden gaat op coördinaten die pas bekend worden gemaakt als ze het vorige coördinaat hebben bereikt. Teamwork is daarbij belangrijk „En natuurlijk ook het plezier voor grote jongens in de sneeuw”, lacht Eddy.

Stoere trip

Harro: „Ik heb altijd al eens zo’n stoere trip met onze Ford Raptor willen rijden door de sneeuw. Scandinavië trekt mij enorm. Ik ben fan van autorijden en ga met deze navigatietocht grenzen verleggen voor zowel mijzelf als de auto.”

Het goede doel IJM is een organisatie die zich inzet tegen onder andere moderne slavernij, mensenhandel en seksuele uitbuiting: „Ons doel is om de kosten van een reddingsoperatie van kinderen uit de seksindustrie te kunnen bekostigen. Eén reddingsoperatie kost € 3.250.”

Informatie en sponsoring: