De weggehaalde pinautomaat in Swifterbant.
De weggehaalde pinautomaat in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Rabobank haalt pinautomaat weg uit Swifterbant: „Natuurlijk niet blij mee”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De Rabobank heeft om ‘veiligheidsredenen’ haar pinautomaat weggehaald uit Swifterbant. Dorpsbelangen werd er gisteravond over geïnformeerd met een e-mail en is er ‘not amused’.

Begin januari was er een incident in Swifterbant, waarbij het vermoeden bestond dat iemand een overval op een geldtransport zou plegen. Bestuurslid Petra Indrisie van Dorpsbelangen vermoedt dat het weghalen van de pinautomaat hiermee te maken heeft.

Op zoek naar alternatief

Ze vertelt dat haar vereniging donderdagavond een e-mail heeft gekregen van de Rabobank. „Ze zijn wel op zoek naar een alternatief”, weet Indrisie na het ontvangen van die mail.

Zolang de Rabobank geen actie onderneemt, zijn de inwoners van Swifterbant aangewezen op de pinautomaat van de ING in de Albert Heijn-supermarkt: „En dat betekent dus dat de mensen na sluitingstijd van de winkels niet meer kunnen pinnen.”

Vinger aan de pols

Dorpsbelangen heeft inmiddels behoorlijk wat reacties uit het dorp ontvangen: „Mensen zijn er natuurlijk niet blij mee.” Petra Indriesie kondigt aan dat Dorsbelangen de vinger aan de pols houdt: „We hopen uiteraard dat de pinautomaat terugkomt. Maar we gaan zeker niet passief afwachten tot de Rabobank actie onderneemt.”

E-mail Rabobank

De e-mail van de Rabobank aan Dorpsbelangen Swifterbant:

Sluiting geldautomaat Swifterbant

De geldautomaat aan de Noordsingel 52 in Swifterbant voldoet helaas niet meer aan de meest recente veiligheidseisen. Daarom heeft Rabobank besloten de geldautomaat per direct te sluiten.

Rabobank werkt samen met ABN Amro, ING en Geldservice Nederland aan een plan om de geldautomaten in Nederland onder te brengen bij een gezamenlijke partner. In afwachting van deze ontwikkelingen is besloten deze geldautomaat op dit moment niet aan te passen aan de benodigde veiligheidseisen.

Uitgangspunt is om contant geld toegankelijk, beschikbaar, veilig en betaalbaar te houden in tijden van afnemend gebruik en toenemend geweld tegen geldautomaten

Alternatieven

Klanten kunnen gebruik maken van de instore geldautomaat van de ING in het filiaal van de Albert Hein De Poort in Swifterbant. De geldautomaten van Rabobank in Dronten zijn 24 uur per bereikbaar.

‘Wij realiseren ons dat hierdoor voor sommige mensen problemen kunnen ontstaan. Uiteraard denken wij graag mee om te komen tot passende maatwerk oplossingen’. aldus Inge Zwijnenberg, directievoorzitter. ‘Wij vragen mensen die tegen problemen aanlopen contact met ons op te nemen.’

Voor meer informatie www.rabobank.nl/flevoland.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden