De Rabobank verwijst naar de pinautomaat bij de Albert Heijn.
De Rabobank verwijst naar de pinautomaat bij de Albert Heijn.

Sluiting pinautomaat Swifterbant gevolg van ‘acute dreiging van een overval’

Swifterbant

SWIFTERBANT - Er bestond in Swifterbant een ‘acute dreiging van een overval’. Dat is volgens de Rabobank de reden voor de sluiting van de pinautomaat in het dorp. Dorpsbelangen Swifterbant heeft een persbericht opgesteld.

Persbericht Dorpsbelangen Swifterbant:

Het plotseling sluiten van de geldautomaat heeft veel mensen in het dorp onaangenaam verrast.
Dorpsbelangen heeft gelijk contact opgenomen met de Rabobank.

De bank wilde graag een gesprek met ons. Dit gesprek heeft direct op woensdag 24 januari plaatsgevonden.

De medewerker van de bank maakte als eerste excuses voor deze plotselinge sluiting. Maar door een acute dreiging van een overval had Geldservice Nederland besloten deze automaat niet meer te bedienen. Door deze dreiging achtte de bank de locatie ook voor haar klanten niet meer veilig en heeft daarom de automaat omgaand afgesloten.

De bank heeft in het gesprek diverse alternatieve aangedragen zoals: de Rabo Geld Express. Met deze service kunnen rekeninghouders van de Rabo bank geld thuis laten bezorgen tegen een gering bedrag. Deze bezorgservice is alleen overdag mogelijk.

Ook is de bank bereid om problemen voor haar senioren klanten in een één op één gesprek te behandelen en samen op zoek te gaan naar een passende oplossing. Dus neem contact op met een medewerker van de service afdeling van de Rabobank.

Gelukkig is het aantal transacties die na sluitingstijd van de winkels plaats vinden niet erg groot. Volgens opgave van de bank is dit niet meer dan 6 transacties per dag. Het belangrijkste nieuws uit dit gesprek is: contant geld blijft toegankelijk, veilig en beschikbaar in Swifterbant.

De bank meldt dat er eind 2017 een landelijke samenwerkingsovereenkomst is getekend met ABN Amro, ING, Rabobank en Geldservice Nederland die voorziet in een gezamenlijk netwerk van geldautomaten. De samenwerking moet ervoor zorgen dat contant geld op lange termijn toegankelijk, beschikbaar en veilig in gebruik blijft. Het uitrollen van dit netwerk moet uiterlijk 31-12-2020 landelijk gereed zijn.

De bank heeft dorpsbelangen verzekerd, dat Swifterbant wat hun betreft bovenaan het lijstje zal staan, maar geeft ook aan dat haar invloed hierop klein is. Bij de uitrol van de nieuwe geldautomaten en eventuele ontwikkelingen zal de bank informatie delen met Dorpsbelangen. Zoals het nu lijkt worden dit jaar de onderhuidse systemen van de drie grootbanken ABN, ING en Rabo aan elkaar gekoppeld. Daarmee worden de huidige functionaliteiten (saldo informatie, geen beperkingen in opnamebedragen) gelijkgetrokken.

Voor de volledigheid plaatsen wij de officiële verklaring van de bank over de ontstane situatie.

Het bestuur Dorpsbelangen Swifterbant

Persbericht Rabobank:

De geldautomaat aan de Noordsingel 52 in Swifterbant voldoet helaas niet meer aan de meest recente veiligheidseisen. Daarom heeft Rabobank besloten de geldautomaat per direct te sluiten.

Rabobank werkt samen met ABN Amro, ING en Geldservice Nederland aan een plan om de geldautomaten in Nederland onder te brengen bij een gezamenlijke partner. In afwachting van deze ontwikkelingen is besloten deze geldautomaat op dit moment niet aan te passen aan de benodigde veiligheidseisen.

Uitgangspunt is om contant geld toegankelijk, beschikbaar, veilig en betaalbaar te houden in tijden van afnemend gebruik en toenemend geweld tegen geldautomaten

Klanten kunnen gebruik maken van de instore geldautomaat van de ING in het filiaal van de Albert Hein De Poort in Swifterbant. De geldautomaten van Rabobank in Dronten zijn 24 uur per bereikbaar.

‘Wij realiseren ons dat hierdoor voor sommige mensen problemen kunnen ontstaan. Uiteraard denken wij graag mee om te komen tot passende maatwerk oplossingen’. aldus Inge Zwijnenberg, directievoorzitter. ‘Wij vragen mensen die tegen problemen aanlopen contact met ons op te nemen.’

Voor meer informatie www.rabobank.nl/flevoland.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden