Andre Schuuring (CDA)
Andre Schuuring (CDA) © Eelco Lindhout

De zoveelste CDA’er treedt af als gevolg van collegecrisis in Dronten

Algemeen

DRONTEN - Opnieuw heeft een CDA’er zich teruggetrokken uit een functie bij de gemeente Dronten. Deze keer betreft het gemeenteraadslid Andre Schuuring, die zijn lidmaatschap van het presidium heeft opgezegd.

Sinds het ‘uitbreken’ van de collegecrisis in oktober traden eerst de CDA-wethouders Dirk Minne Vis en Nico Verlaan af. Vervolgens stelde CDA-fractievoorzitter Jan Klopman zijn functie beschikbaar. Dezelfde Jan Klopman trok zich daarna terug als lijsttrekker.

Andre Schuuring

De volgende in de rij is Andre Schuuring. Hij wil niet langer lid zijn van het presidium, het orgaan dat de vergaderingen van de gemeenteraad voorbereidt.

CDA-fractievoorzitter Siert Jan Lap schrijft in een brief aan de raad: „Gezien de veranderde positie van het CDA in de gemeenteraad is de fractie van het CDA Dronten tot de conclusie gekomen dat het lidmaatschap van het presidium op dit moment tot aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen geen toegevoegde waarde heeft.”

Politieke draai

In haar antwoord schrijft het presidium, dat het CDA helemaal niet het recht heeft om iemand uit het presidium terug te trekken. De heer Schuuring zit namelijk niet namens zijn partij in dit orgaan.

Het presidium schrijft dat ze zo neutraal mogelijk moet functionere. Men betreurt het dat het CDA er nu een politieke draai aan geeft.

PvdA lacht CDA uit

Suzanne Stoop (PvdA) zei donderdag in de gemeenteraadsvergadering, dat ze zich heeft verbaasd over de brief van het CDA. Zij heeft een debat met het CDA over dit onderwerp aangevraagd.

Op Facebook gaat de PvdA-lijsttrekker nog een stapje verder over het opstappen van Schuuring: „Hahahahahahahahahaha Dit geloof je toch niet?"

Collegecrisis