Rechtstreeks van de boer naar de keuken.

Partnerbijdrages

De Coöperatie Boerenhart is een relatief jong samenwerkingsverband. Veertien boeren en producten uit Flevoland, Gelderse Vallei en Veluwe werken samen. Om de boer meer aandacht te geven. En om met eerlijke handel ambachtelijke streekproducten bij de consument te krijgen. Één van de partners van Boerenhart is Michiels Maaltijd van de Week.

Het team van Michiel maakt wekelijks voor de Jumbo Supermarkten van WIm Bleeker (Binnenloop en Wardhof) vijf verse maaltijden. Deze maaltijden zijn altijd zonder toegevoegde kunstmatige e-nummers zoals conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Maar er wordt ook geen suiker gebruikt, zoals in de meeste kant en klaar maaltijden wel het geval is. Het gebruik van plantaardig vet en zeer beperkt zout maakt deze maaltijd de beste gezonde keuze in het supermarkt maaltijden koelvak. Door samen te werken met Boerenhart wordt het lokale duurzame karakter van de maaltijden nog eens onderstreept.

Eigenaar Michiel Waterman: "Onze passie is om gezond te koken voor onze eigen leefomgeving. Door met Boerenhart samen te werken krijgen we niet alleen de beschikking over een kwalitatief hoogwaardig lokaal assortiment, maar we stimuleren ook de lokale economie. Daarbij, het wordt rechtstreeks van de boer geleverd in onze keuken.Zeer efficient dus. En het daaruit voortkomende voordeel, daar profiteert onze klant van".

Michiels Maaltijd maakt niet allleen verse maaltijden met de ingrediënten, maar ook catering opdracht voor groepen en bedrijfsleven.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden