Albert-Jan van der Bend heeft er zin in.
Albert-Jan van der Bend heeft er zin in. eigen foto

Albert-Jan van der Bend lijsttrekker Jezus Leeft in Dronten: „Mooie vorm van evangelisatie”

Algemeen

DRONTEN - De politieke partij Jezus Leeft doet definitief mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dronten. „Vandaag zijn de laatste handtekeningen binnengekomen en morgen ga ik naar het gemeentehuis om de inschrijving definitief te maken”, zegt lijsttrekker Albert-Jan van der Bend.

„Vijf jaar geleden ben ik tot bekering gekomen”, vervolgt de kersverse politicus, „Vorig jaar deed Jezus Leeft mee aan de landelijke verkiezingen en toen heb ik ze een mailtje gestuurd, omdat ik wel wilde meehelpen met bijvoorbeeld het ophangen van posters in Dronten.”

Twee weken nagedacht

Dat mailtje leidde tot het verzoek om zich beschikbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. „Ik heb daar twee weken over nagedacht en toen heb ik gezegd: natuurlijk wil ik dat, ik gá ervoor!”

Bij de Statenverkiezingen in 2015 kreeg Jezus Leeft in Dronten slechts 16 stemmen, bij de Kamerverkiezingen van vorig jaar waren dat er 41. Is het wel de moeite om mee te doen? „Ik verwacht gewoon een zetel”, lacht Van der Bend, „En het is in ieder geval een prachtige vorm van evangelisatie. Via de verkiezingen Jezus onder de aandacht brengen, hoe mooi wil je het hebben?”

Geen ervaring

Albert-Jan van der Bend is 35 jaar en woont sinds 1999 in Dronten. Hij erkent geen ervaring te hebben in de politiek: „Er gaat een hele wereld voor me open, allemaal enorm interessant! Ik heb alle tijd en als ik gekozen word, ga ik me er ten volle voor inzetten.”

De lijsttrekker doet veel aan vrijwilligerswerk en ziet het raadswerk als een goede mogelijkheid om zich in te zetten voor de samenleving: „Waar ik me vooral sterk voor wil maken, is de stille armoede in Dronten en voor de voedselbank. Er zijn in Dronten honderden mensen die de voedselbank nodig hebben om te kunnen eten. Moet je nagaan, die mensen hebben anders niet te eten…”

Een tweede punt waar Van der Bend zich sterk voor wil maken, zijn de schoolpleinen en kinderspeelplaatsen. Hij pleit voor meer toezicht en het instandhouden van de speelplaatsen.

Gemeenteraadsverkiezingen