Team Radical uit Dronten won het NK 2018.
Team Radical uit Dronten won het NK 2018. onkpoker.nl

Dronter pokeraars spelen in Nottingham om prijzenpot van dik 1 miljoen euro

Algemeen

DRONTEN - Een gegarandeerde prijzenpot van eerst twee ton en vervolgens ƩƩn miljoen aan Britse Ponden lonkt voor Anton Rekers, RhodƩ van Deursen, Gerlof de Roo en Kevin Goedkoop. Op 17 februari reist het team Radical uit Dronten af naar Nottingham voor het UK Poker Championships.

Team Radical speelt in Engeland eerst een driedaags toernooi met een gegarandeerde prijzenpot van twee ton aan Britse Ponden. Van de drie deelnemende Nederlandse ploegen mogen de Drontenaren vervolgens als enige deelnemen aan het ā€˜main eventā€™ met een prijzenpot van Ć©Ć©n miljoen en een eerste prijs van twee ton.

Overdonderd

RhodĆ© van Deursen vertelt dat ze ongelofelijk blij was toen ze hoorde van de deelname in Nottingham: ā€žSuper tof! Dit is iets wat wij alle vier ontzettend graag willen. Ik was een beetje overdonderd. Volgens mij was het enige wat uit mij kwam: echt waar? Engeland wordt voor Anton Gerlof en mij ons eerste grote pokertoernooi. We kijken er heel erg naar uit.ā€

De Drontenaren hebben hun deelname te danken aan de winst bij het open NK voor teams, vorige maand in Ermelo. De ploeg won dat toernooi na een spannende finale, waarin ze dankzij een ontzettend goede laatste ronde koploper The Monkey Nuts passeerden.

Uithangbord

Bij dit NK waren geen prijzen of premies te winnen. Met ruim 600 deelnemende teams is het toernooi echter zĆ³ groot geworden, dat de organisatie jaarlijks op zoek is naar teams die het uithangbord voor het kampioenschap kunnen zijn op nationaal en internationaal niveau.

Dit jaar hebben de nummers Ć©Ć©n, twee en drie een sponsorovereenkomst getekend. ā€žZij gaan Nederland internationaal vertegenwoordigen en gaan landelijk ook een bijdrage leveren om poker, en met name teampoker, te promotenā€, aldus het ONK.

Mathijs Jonkers van het ONK zegt over het toernooi in Engeland: ā€žHet is een prachtig casino waar iedereen poker ademt. Hoe mooi is het om straks met een groep van 13 Nederlandse pokerspelers plus ook nog eens aanhang naar Nottingham af te reizen. Geweldig toch?ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 16 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 17 uur geleden