Afbeelding
Voedselbank Dronten

Voedselbank Dronten rekt de normen met bijna 100 euro per maand op

Algemeen

DRONTEN - Klanten komen in het vervolg eerder in aanmerking voor een pakket van Voedselbank Dronten. De voedselbank heeft haar normen verruimd: „De aanpassingen komen samen neer op een verruiming van de toelatingscriteria van bijna € 100.”

In navolging van de landelijke voedselbanken heeft Dronten de normbedragen voor het besteedbaar inkomen verhoogd met 7%. Dit inkomen wordt ook op een andere manier berekend, waarbij rekening wordt gehouden met meer uitgavenposten. Door deze veranderingen komen klanten eerder in aanmerking voor een pakket.

Supermarkten geven meer voedsel

De voedselbanken zeggen dat ze de normen kunnen verruimen, nu ze voldoen aan de eisen van voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit: „Supermarkten zijn daarom bereid om meer voedsel te doneren, dat anders weggegooid zou worden.”

Vanwege de nieuwe toelatingsnorm verwacht Voedselbank Dronten voor 2018 een lichte stijging in het aantal aanvragen: „Wie denkt in aanmerking te komen, kan een aanvraag doen met het formulier op de website van Voedselbank Dronten.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden