Margreet Willems (tweede van links) is vrijwilligster voor Bartiméus Sonneheerdt. Samen met haar blinde dochter Yara genoot ze van een dag schaatsen bij Flevonice.
Margreet Willems (tweede van links) is vrijwilligster voor Bartiméus Sonneheerdt. Samen met haar blinde dochter Yara genoot ze van een dag schaatsen bij Flevonice. Flevonice

Flevonice trakteert vrijwilligers van Bartiméus Sonneheerdt op schaatsplezier

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Vrijwilligers van Bartiméus Sonneheerdt, hun familie en vrienden genoten zaterdag op het ijs bij Flevonice. „Deze vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor blinde mensen, daarom hebben wij ze een leuke dag bezorgd”, legt Flevonice-directeur Maarten van der Ven uit.

De vrijwilligers zijn actief voor Vereniging Bartiméus Sonneheerdt, een organisatie voor mensen met een visuele beperking. Samen met hun vrienden en familie mochten ze in Flevonice een dag lang schaatsen op de kunstijsbanen in de buitenlucht.

„De kinderen genoten in het ijspretpark op de krabbelbaan en de glijbaan, speeltoestellen en trampolines”, aldus Flevonice.

Collecte

Linda van der Weijden, collecte coördinator bij Bartiméus Sonneheerdt: „Onze vrijwilligers zijn actief voor onze landelijke huis-aan-huis collecte. In hun eigen woonplaats zorgen ze voor een groep collectanten, waarvoor ze ook alles regelen.”

„Dat is best veel werk en dat doen ze allemaal belangeloos, omdat ze hun blinde en slechtziende medemens een warm hart toedragen. Ik vind dat ze hiervoor een grote pluim verdienen en daarom vind ik het heel fijn dat we ze deze dag hebben kunnen aanbieden.”