Gloria Vogelaar uit Swifterbant
Gloria Vogelaar uit Swifterbant eigen foto

Medium Gloria Vogelaar uit Swifterbant snapt sceptici: „Maar het maakt mij gelukkig”

Swifterbant

SWIFTERBANT – Als klein kind werd Gloria Vogelaar uit Swifterbant voor gek verklaard. Ze had voorspellende dromen, maar daar mocht niemand iets van weten. Dat is nu wel anders, want ze werkt al enige tijd als medium. Ze houdt sinds kort zelfs huiskamersessies.

Gloria, hoe word je een medium?
Gloria Vogelaar: „Haha. Ieder mens beschikt over intuïtie. Als je bijvoorbeeld een ruimte binnenkomt waar net ruzie is geweest, dan kun je dat merken. Bij de een is intuïtie prominenter aanwezig dan bij de ander en dat moet je ook verder ontwikkelen. Ik had als kind al voorspellende dromen, maar ik moest dat lang stil houden. Er werd gezegd dat het flauwekul was, dat het helemaal niet kon.”

En toen?
„Uiteindelijk was er op mijn werk een collega die zei: dit boek moet je eens lezen. Dat ging ook over mediums en daarin las ik heel veel herkenbare dingen. Dat smaakte naar meer en toen ben ik workshops gaan volgen. Uit nieuwsgierigheid had ik een week later een afspraak, ook om mezelf te leren begrijpen. Dat was wel leuk en toen ben ik naar het ‘next level’ gegaan. Uiteindelijk ben ik ook nog naar Engeland geweest, waar het mediumschap bij wet is geregeld. Daar heb ik les gekregen op een school, een soort Zweinstein…”

Was dat niet eng, om je daar aan over te geven?
„Nee, helemaal niet. Als je over angst praat, dan is dat de angst voor het onbekende. Als je tegen iemand zegt dat je praat met de doden, dan is dat vaak een reactie. Als je dan eenmaal begint te vertellen over wat je doet en hoe dat gaat, dan denken ze toch: oh, helemaal niet eng. Weet je, de spirituele wereld is er altijd.”

Snap je dat mensen er sceptisch over zijn?
„Ja, heel goed. Maar weet je, we hoeven elkaar niet allemaal te begrijpen. Het maakt mij gelukkig, ik geloof in de spirituele wereld. Als iemand sceptisch is, vind ik dat ook prima, maar het opent vaak wel een deur naar een gesprek. Er komen geregeld mensen uit Dronten bij mij langs. Uit Swifterbant niet echt, dat is toch de nuchterheid van de polder, haha.”

Je geeft consulten, maar sinds kort kunnen mensen ook een huiskamermiddag of -avond beleggen. Hoe werkt dat?
„Ik doe dat met een collega, Angelique uit Leusden. Ik kom dan bij iemand thuis en geef een consult voor een groep van maximaal twaalf personen. Dat clubje moet je dus bij elkaar hebben. Ik ga in het midden staan en probeer contact te maken. Als ik denk dat er contact is, dan ga ik dat beschrijven en vraag ik of iemand iets herkent. Het is geen Derek Ogilvie, maar het lijkt er wel een beetje op.”

Waarom is dat fijn?
„Het is in een persoonlijke sfeer, met vrienden, familie of collega’s. Je bent met een fijn clubje mensen en dat voelt al snel een stuk vertrouwder. Daarnaast ben je in een bekende omgeving en dat maakt het een stuk persoonlijker. Het werkt drempelverlagend, denk ik.”

Kunnen mensen jou bellen?
„Je moet er wel een afspraak voor maken. Dat kan via mijn site, gloriamedium.nl. Daar is alle informatie te vinden.”

Wouter Foppen

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 4 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden