ASVD Zaalvoetbal
ASVD Zaalvoetbal Gert Buchner (archieffoto)

ASVD Zaalvoetbal kan weer ademhalen na 'buzzer beater' van Nico Veldman

DRONTEN - Een doelpunt van Nico Veldman ver in blessuretijd bezorgde ASVD Zaalvoetbal gisteravond een spectaculaire 5-4 overwinning op Excelsior’31 2. Het betekent dat de Drontenaren na drie nederlagen op rij weer wat meer afstand nemen van de gevarenzone in de hoofdklasse.

Na lange tijd was de selectie weer eens compleet. ASVD oogde scherp en was tot het bot gemotiveerd. Geconcentreerd spelend werd de tegenstander onder druk gezet. Zelf gaf de ploeg weinig kansen weg en aan de overkant waren er juist wel mogelijkheden.

Na tien minuten passeerde Nico Veldman de keeper in een counter: 1-0. Excelsior kroop daarna wat uit haar schulp en ASVD kwam door een gele kaart met een man minder te staan. In plaats van de gelijkmaker was het echter Bernard Koevoet die de bal na een goede individuele actie klaarlegde voor Mark de Haan: ruststand 2-0.

Lastige periode

ASVD kende in de tweede helft een lastige en onzekere periode. De gasten uit Rijssen kwamen negen minuten voor tijd zowaar op voorsprong: 2-3. ASVD zag de bui alweer hangen, maar bracht zeven minuten voor tijd toch de spanning terug: 3-3.

Na een betwiste tweede gele kaart kwam de thuisploeg opnieuw met een man minder te staan. Excelsior’31 scoorde de 3-4 en met nog vier minuten op de klok leek het gedaan voor ASVD.

Enorme ontlading

De Drontenaren toonden echter veerkracht. Twee minuten voor tijd volgde er al een enorme ontlading toen het 4-4 werd. Dat werd in de blessuretijd nog een graadje uitbundiger: 5-4.

Komende maandag volgt de thuiswedstrijd tegen SVI 2, dat op een degradatieplaats staat. ASVD hoopt dan een vervolg te geven aan de prestatie tegen Excelsior.