Voorronde van NK strandvoetbal op het Meerpaalplein in Dronten

Sport

DRONTEN - Het jaarlijkse strandevenement op het Meerpaalplein in Dronten wordt dit jaar uitgebreid met een voorronde van het Nederlands kampioenschap strandvoetbal ofwel ā€˜beach soccerā€™. De provincie Flevoland en de gemeente Dronten subsidiĆ«ren deze wedstrijden.

STADronten organiseert jaarlijks in juni een beachevenement op het Meerpaalplein. Dit evenement bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder beachvolleybal en een jeu-de-boulestoernooi. Dit jaar wordt er een voorronde van het NK strandvoetbal aan toegevoegd, georganiseerd door de Beach Soccer Bond Nederland.

69.000 euro

De totale kosten van het evenement bedragen 69.000 euro. Tweederde van dat bedrag wordt betaald door sponsors. Voor de rest heeft de organisatie een subsidie aangevraagd.

B en W van Dronten hebben inmiddels besloten om 10.000 euro beschikbaar te stellen voor het voetbalonderdeel. De provincie Flevoland heeft toegezegd hetzelfde bedrag te sponsoren. STADronten heeft inmiddels aangegeven dat het evenement daarmee kan doorgaan.

Petanque

Beach Event Dronten

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden