De gemeente zette het basketbalpleintje onder water.
De gemeente zette het basketbalpleintje onder water. Sonja Plomp

IJsbaantje Lancasterdreef nog niet geschikt om te schaatsen: „Maar ik geef niet op”

Sport

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft vlak voor de vorstperiode het basketbalplein aan de Lancasterdreef onder water gezet om er een ijsbaantje van te kunnen maken. Het ijs is echter niet overal dik en egaal genoeg. Hier en daar komt het asfalt er zelfs doorheen. Daardoor kan er voorlopig niet worden geschaatst.

Een buurtbewoonster opperde vorig jaar op het laatste moment het idee om het basketbalveldje om te bouwen tot ijsbaan. Ze kreeg subsidie van de gemeente Dronten, maar daarna ging het niet meer vriezen.

Sonja Plomp

De initiatiefneemster had dit jaar vanwege haar werk geen tijd voor het ijsbaanplan. Daarom stapte buurtsportcoach André Warners naar Sonja Plomp, die in de buurt actief is voor de burendag. Zij wilde wel meewerken en scharrelde onder andere partytenten en statafels bij elkaar voor het moment dat het ijsbaantje open zou gaan.

Nadat de gemeente Dronten het veldje met behulp van een grote tank onder water had gezet en de vorst zijn intrede had gedaan, moet Sonja Plomp echter constateren dat het niet gelukt is om een mooie ijsvloer te creëren. Ze heeft de opening van de baan daarom afgeblazen: „Want anders krijgen we alleen maar valpartijen”

Volgend jaar weer

„Maar ik geef niet op, want het is zó’n mooie plek”, zegt Sonja, „We gaan het evalueren, een plan van aanpak maken en volgend jaar proberen we het gewoon wéér.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 9 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 10 uur geleden