Afbeelding

Goed klimaat, voor nu en later

Partnerbijdrages

De wereld verandert en Dronten verandert mee. Nieuwe wijken die gasloos worden aangelegd. De duurzaamheidlening die u kunt aanvragen om zo energiemaatregelen voor uw huis te treffen. Of als gemeenteraad kritisch kijken naar de buitenverlichting. D66 Dronten denkt zo veel mogelijk met u mee. Om met Loesje te spreken: “We gaan toch niet zitten wachten tot het klimaat drastische maatregelen neemt?”

Ook voor binnen onze dorpen ontstaan kansen. Kansen om je eigen energie op te wekken of op slimme wijze je energierekening te verlagen. De beste energie is immers energie die je niet verbruikt. Dat scheelt ook in de portemonnee. Wij als D66 gaan niet alleen daarbij helpen, maar ook enthousiasmeren, aanjagen en een goed voorbeeld zijn. D66 wil een gemeente die voorop loopt, zelf wil veranderen en inwoners en ondernemers helpt. Liefst zonder hoge kosten of ingewikkelde regels en initiatieven voor wind- en zonne-energie waarbij inwoners kunnen participeren.

D66 vindt dat Dronten wel een tandje harder mag lopen. Daarom heeft de fractie van D66 in de gemeenteraad onlangs nog drie moties over klimaat en energie ingediend. Alle drie zijn breed aangenomen.

Vanaf nu wordt bij elk relevant beleidstuk of verandering waar de gemeenteraad over beslist, gekeken of er ook effecten zijn op het klimaat en of er duurzaamheidoplossingen zijn. Blijvende aandacht dus voor het klimaat!

Daarnaast is het gelukt om ook ondernemers te ondersteunen in hun wens tot verduurzaming. D66 vindt dat ondernemers zo veel mogelijk moeten worden ondersteund bij initiatieven van klimaat en energie. Kunnen we gebruik maken van Europese subsidies? Kunnen we specifiek voor ondernemers Duurzaamheidleningen in het leven roepen? Als gemeenteraad hebben we afgesproken uit te gaan zoeken hoe precies de ondernemers ondersteund kunnen worden.

Tot slot; mooi als je een klimaatbeleid hebt en regelingen waar de Drontenaar of ondernemer gebruik van kan maken, maar als niemand ervan af weet?! Met de derde motie van D66 hebben we gezorgd dat er heldere communicatie komt, Als inwoner of ondernemer wil je tenslotte niet met een regelwoud worden geconfronteerd, maar met een hulpvaardige gemeente.

D66 krijgt het voor elkaar!

Ook in Dronten!